EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Sunday, April 11, 2010

Larian Amal Universiti Kuala Lumpur (UniKL) 2010

Acara : Larian Amal UniKL (Universiti Kuala Lumpur, Kampus Kota)
Tempat : Sentul (Kg Batu Muda)
Tarikh : 11hb April 2010 (Ahad)
Masa : 08:30 Pagi
Jarak : 5km
Catatan Masa CAR & Rakan-Rakan

"PAHLAWAN CAR" ada di mana2 saja..tak penah missed..!!

LELAKI TERBUKA
10:51 - Jasni Khairil Jamaluddin CAR101 - JUARA..!!TAHNIAH..!!
11:14 - Mohd Imran Anuar CAR39 - NAIB JUARA..!!TAHNIAH..!!
12:30 - Hamidon Mat Aris CAR27 - Ke-4..!!TAHNIAH..!!
12:32 - Abdul Hadi Nik Mohd Hasyudeen CAR102 - Ke-5..!!TAHNIAH..!!
13:50 - Mohd Zaini Mansor CAR17 - Ke-6..!!TAHNIAH..!!
13:59 - Mohd Hailmi Masro CAR1 - Ke-10..!!TAHNIAH..!!

14:13 - Mohd Zaki Mansor CAR16
14:44 - Sharafi Abdullah Fauzi CAR67
14:50 - Yahya Yusof CAR151
15:12 - Mohd Faisal Paisan CAR63
15:47 - Zulkipli Galeh CAR47

00:00 - Abdul Talib Haron CAR49

WANITA TERBUKA
00:00 - Noorzila Abdul Latiff CAR123 - NAIB JUARA..!!TAHNIAH..!!
00:00 - Siti Nur Aisyah Norden CAR96 - Tempat Ke-3..!!TAHNIAH..!!
00:00 - Putri Nor Fazlin Ghazali CAR97

Bersama "HARTA RAMPASAN" dari Larian Amal UniKL..amat berbaloi..TAHNIAH..!!

TAHNIAH BUAT SEMUA..!!dan maaf juga ku pohon pada geng2 CAR yg lain coz tak diberitahu pasal event ni..kitaorang pon tau last minit..memula cam malas je nak masuk..memandangkan yuran pon 3 hengget jer..so blasah je la..haha tp memang tak ramai pon yg tau pasal larian nie..maybe dorang nak bg kat pelajar2 UniKL je kot..tp tak gak..dorang gak suh bgtau kat kengkawan lain suh join, promote & support sket event nie..eemm tahla..

Mengikut perancangan asal larian ni patut mula kul 7.30 pagi..so aku, jasni, sharafi, imran & talib kul 7 dah terpacak kat stating point..sampei2 jer tgk lengang jer..aik..!!ada ke tak event nie..tp khemah urusetia ada..urusetia nya pon ada kat bawah khemah tuh..macam hidup segan mati tak mau je aku tgk..tp bila tanya je..rupanya kul 8.30 pagi daa stat..patutnla lengang semacam..awal lg..adusss..!!rentung la kitaorang nak tunggu kul 8.30..huhu stat kul 8.30 pagi tuh mentari merah di ufuk timur sudah mula memancarkan kehangatannya..aduii..apa daa..!!eemm mau tak mau tunggu jerla..

Bila kul 8 je kelibat pelari2 pro, semi-pro, tak-pro dan pro-geli2 dah mula membanjiri kawasan permulaan..eemm not bad ramai gak..tp tgk muka memang sah suma tuh student..so konpom student UniKL..dah ada la gak team budak2 sekolah Bandar Baru Sentul..aku tau pon coz dorang pakai baju tertera nama skolah dorang kat blakang baju tuh..kalo tak haram aku tak tau..haha hanya kelibat kitaorang geng CAR je yg nampak cam pelari pro..haha dorang pon tgk semacam jer..aikk..!!tak penah tgk runners ke bro..huhu

So tak tepat kul 8.30 pon stat..kul 8.40 baru air-horn tuh berbunyi..so bunyi je horn cam biasala memang berdesup2 pelari tak-pro ni berlari..mengalahkan macam nak lari 100m..padahal 5km tuh..apa daaa..glojoh bebenor..so pelari2 pro lari relak man-man ontok2 jer..lepas 300m baru speedddd (cilok ayat midon)..eemm dari tgk kalangan pelari aku leh agak..konpom jasni, imran n midon mesti champion, naib champion & naib kepada naib champion..so bila u-turn jer dah nampak dah kelibat jasni mengepalai larian..pastu diekori rapat imran di blakang..pastu mengekori jauh (jauh kena tinggal beb)..adai tempat ketiga (memang cam langit dan bumi daa)..tp mana midon..??midon ni sah lari geli2 la nie..

Sebenarnya memang midon dtg tuh pon tak plan nak lari..dtg saje nak tgk katanya..tp setelah dipujuk rayu berkali2 akhirnya dia mengalah gak..ingatkan dia nak lari pakai jeans jer..rupa ada gak spare suar..tp kasut jela..memang dia ckp faktor kasut jer yg membuatkan dia gagal nak dpt tempat ketiga..tp bg aku bkn faktor tuh..faktor sebenarnya..ok2 sambung kat bawah..hehe

So bila belok masuk kiri dari jalan besar tuh..ni dah lari dlm kawasan perumahan..eemm aku agak2 baru 10 minit je lari nie..kalo 5km slalunya aku bikin 25 minit..so kira jauh lg perjalanan nie..tp tah camne tah tetibe jer..eehhh..!!dah tamat..???biar betul nie..trus dia bg aku tag no 10..ishh..takkan dah abis kot..??mustahil 5km nie..cam sekejap jer..tp bila sharafi sampei memang sah tak sampai 5km..dia bgtau GPS dia tunjuk 3.3km..laa patutla..kempunan aku nak pakok mamat depan aku tuh..huhu

Kalo route ni betul2 5km aku rasa ada can aku pakok 3 runners lg kat depan tuh..coz tgk dorang dah pancit giler dah..termasukla aku..hehe tp aku ada lg sisa2 perjuangan untuk dijuangkan hingga ketitisan peluh jantan..huhu haa so faktor nila sebenarnya yg membuatkan midon gagal nak dpt tempat ketiga..coz dia pon tak sangka dah tamat..kalo dia tau konpom dia speed..so kalo betul 5km aku rasa memang konpom dia akan dpt no 3..tp tara hal la midon..at least berbaloi gak..bayar 3 hengget trus bwk blk hamper..haha

Tp acara ni stating kat tempat lain n abis pon kat tempat lain..so dah abis melepakla kitaorang sementara menunggu penyampaian hadiah..punyala lama nunggu..rupanya nak tunggu canselor ke or presiden UniKL dorang sampai..ada ke dah kul 9 lebih baru nak makan..apa daa..!!so masa penyampaian hadiah tuh memang glamer la Chap Ayam Runners..setiap kali geng kita g depan amik hadiah..dan tiap kali la nama Chap Ayam Runners akan mengiringi skali selepas nama pemenang dipanggil..eem dan rata2 org kat situ(student UniKL) tak penah dgr dan terkejut bila nama Chap Ayam Runners dilaungkan oleh tuan pengacara majlis..ada gak org pakai nama Chap Ayam nie..sampai Prof yg tukang bg hadiah tuh pon tanya.."Chap Ayam Runners nie dari mana..??"..hehe walaupon nama Chap Ayam tuh bunyi cam kelakar..tp dorang tetap respek..walaupon Chap Ayam..tp bkn calang2 Chap Ayam tau..haha

Bg aku penganjuran kira okla..iala lari 3km jer kan..walaupon simple tp not bad la..cert pon cantik gak..so dgr cite next time kalo dorang ada plan nak wat lg..dorang nak jemput Chap Ayam Runners untuk sama2 join n sama2 organised..eemm bagus2..satu penghormatan buat kita geng CAR..so TAHNIAH pada semua pemenang $$$ & hamper..korang suma memang power..!!sekian..


p/s : cian kat Talib & Sharafi..keta memasing takleh stat..huhu

2 comments:

Anonymous said...

keter aku ngan talib x bleh stat gara2 imran dh cas abis bateri keter aku ngan talib, sbab tu dia bleh dpt no2...

" C.A.R's 39 " said...

aku x bersalah..!! heeheehe

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"