EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Saturday, January 15, 2011

Larian Hijau UKM 2011 - Laporan

Acara : Larian Hijau Universiti Kebangsaan Malaysia2011
Tarikh : 15hb Januari 2011 (Sabtu)
Tempat : Kolej Ibu Zain, UKM Bangi


Repot disediakan oleh "Assisten Seketeri"

Ok geng..berjumpa lagi kali ni di larian yang berjarak 3km sahaja..tp tu utk pompuan ler..lelaki kena wat 3.5km..ala setakat lebih 500m jek..senapeh sap sap soi je lah korang buat..3km pun layan je lah..lagipun sok kan nk kena wat LSD..so mana leh ikut suka hati nk lanyak kaki ari ni..nk kena manja2 kn skit..belai2..lari pun geli2 jek..tp dalam geli2 pun..leh gak collect mileage ye tak..hehe

Nama dh diberi lebih awal kepada pihak penganjur..so cuma tinggal nk hadirkan diri dan siapkan larian je la..sampai di UKM tu carik jugak apa2 penanda arah utk ke Larian Hijau ni..tapi tak jumpa pun..aiikk..!!mana nak pegi register ni..??UKM ni dh la beso..jenuh gak nak round2 carik tempat kejadian yg betul..cuba jugak call penganjur tp tak berjawab..dh agak pon..ye aa kalo dh nama tu penganjur..sure busy giler pagi2 sebelum acara..mana la sompat nk jawab tepon..last2 tanya je la kat guard kat main entrance tu..baru la tau direction utk nk pegi situ..


Eemm patutnya pihak penganjur letak la apa2 penanda ke kat entrance tu..ye aa kitorg org luar bukan tau sgt pun aktiviti2 yg berlangsung kat dalam UKM tu..sana sini ramai jek org..banyak jek khemah..bukan leh main menonong jek ikut..sbb bukan Larian Hijau ni jek yg berlangsung masa tu..kalo sesat..tak ke kempunan kitorg nk join larian yg korang jugak anjurkan tu..tak pasal2 terpaksala kitorg meronda2 ala2 guard UKM lak sambil menikmati permandangan dlm UKM tu..eemm ada gak baiknye ekk..takpe2..kita belajar dr kesilapan..hehe kitorg ni nak memeriahkan majlis jek kan kan..

Sampai kat tempat pendaftaran..rupanya acara ni salah satu aktiviti utk ‘Karnival Alam Sekitar 2011’ yg dianjurkan oleh Kolej Ibu Zain..kalo tau lebih awal..senang leh trus carik jek kolej ni..pendaftaran bermula jam 8pagi..larian pulak di jangkakan bermula jam 9pagi..haa 9 pagi..!!!adui apa gila kentangla dorg ni buat larian stat kul 9 pagi..nak kasi org rentung ker..!!eemm tp maybe psl jaraknya ciput jer kot..tu yg dorg decide nak stat kul 9..eemm 3k je..sure tak sempat lg mentari pg nak merentungkan kulit kitorg nie..larian pon dah settle..haha lgon sib baik la cuaca pun ala2 mendung jek..kalo tak sure aku g claim kat penganjur krim anti rentungan..haha


Sambil dok tunggu start larian..nampak CAR101 (Jasni) dan CAR27 (Midon)..tak keseorangan rupanya aku yek..hehe tp tahla dorg nie kenal ke aku insan yg lari tarap geli geleman gelemon segala nie..iala dorg tu lari tak ikut had laju..manjang je langgar had laju kebangsaan..mana la sempat nak menjeling kat aku nie..haha takpela takde hal la tuh..takkan psl aku lak dorg nak kena jdk pelari berhemah lak..haha eemm tp Midon macam tak join jek..rehat kaki kot..tp ntahla..mana la tau..kot2 time aku dh flag off tu tetiba dia join gak skali..berdesup ke depan..low profile le tu ek..tp aku pon satu hal..nape tak tya trus je kat Midon..apa citer..dtg jdk penonton je ke..hehe

Masa nk mula larian..ingat nk diri kat belakang2 je la..ye aa..nama pun chap ayam runners..tak yah la nk diri depan skali..eemm mcm dah power je..hehe tp nk diri belakang sgt pun takleh..sbb ada 3 line jek..haha mula jek larian..diorg kasi turun bukit dulu..turun..turun..turun..waah..!!nk amik hati la tu..sat gi ujung2 baru kasi dera ni..dah turun sure kena naik plak pasnie..haha lantak la..layan jek dulu time tgh bahagia ni kan..nnti part ujung tu baru pikir lak cemana nk harung..tp adui..dh agak dh..kalo start lari lambat ni..konpom kete..motor..bas..lori..keretapi dh penuh kat jalan..segar betul udara yg penuh ngan gas monoksida ni kan..huhu

Dalam 10 minit mula larian..nampak Jasni memangkas ke depan dgn 2 org lain..laju kau..sekejap dh hilang..ko ni ada double jantung ker..lari cam takde prasan penat jer..haha speed racer la katakan..bagus2..caya la korang..ntah bila la baru aku leh dpt berdesup cam tu..tp aku dpt berdesup cam jasni tu..siap leh memangkas jasni lg..konpom abg jasni kena retirela..haha mak aii berangan tarap triple mumple mat jenin jenon jenen..moral of the story..jgn mimpi ler..huhu

Dan seperti yg diduga..mmg diorg kasi dera ngan bukit kat ujung tu..Hah.!!lantak la bukit ke mendatar ke lari je la..nak lari senang g la lari kat taman jer or ats treadmill abis criter..haha eemm malas nak jalan..sbb dh tau..kat depan skit tu jek nk abih..so harung jek lah..waah..!!sudah tak takut bukit kah aku ini..?? hehe apa2pun ok la jugak dpt join larian ni..walaupun ada ruang2 yg boleh diperbaiki..tp petugas2 kat situ ok la..amat friendly..dan ada gak yg bkn takat friendly jer..siap nak friend lg..haha setiap simpang pun ada org standby utk tunjuk jalan dan bg rawatan kecemasan kalo diperlukan..air mineral pun ada..tp setakat 3km leh jek tak berenti minum air..kang krem pulak perut aku minum bebanyak ni..bukan byk pon peluh yg kuar..baik kang lepas lari g lepak kedai minum..layan milo ais ke teh ais ke barli ais ker..lg best..pilih jer..hehe

Ok lah..semoga berjumpa sehingga di laporan yg akan datang..teruskan larian anda demi kesihatan yek..pada yg akan berjuang di LeTua sok, good luck..!! korang mesti leh buat punya la..!! aku pun berjuang gak..tp perjuangan LSD jek aa..haha next time la aku join kayuh mengayuh ni..kena tunggu termakan racun suh beli beskal dulu..haha Caio!!

11 comments:

Anonymous said...

Dpt medal tak? Boleh show more photo?

Anonymous said...

Event ni small scale jek ... tak dek medal pon (sijil pon xde!!adui!). tp, ada la buat lucky draw ... tp sy x tgu pon ... hehe. More photo? Xde yg menarik la ... hehe

kaki LARI said...

tak dapat nk join.dapat baca lapuran pon wokeyla.
thanks..

deo said...

Minggu depan kat UM pulak.

Faryd Syakirin said...

kawan CAR189 pun ade haha..tp kawan x kenai,ade CAR lain ke x..tp nmpk mcm ala super power tu korgla kot hahaha..kawan dh lama x lari,duk membesarkan perut kat laut,so terkujat jap lari kat UKM ni,,ade bukit pancit hahaa

CAR1 said...

takper2..pasni dah leh kenal dah..haha

CAR194 said...

Deo, kita serang bukit UM next week ramai2 ... yaaahh!! (terlebih semangat)

Anonymous said...

saya penganjur program..ade pape masalah?...u tunggu x after event?...sijil saya bagi after penyampaian hadiah...medal sya bagi untuk 10 peserta ptma laki n pempuan....sye xjwb kol ok...admit salah sya...sya xbwk hp rosak...pape komen kat FB saya,..ahmad faiz..tenkiu...maaf kalau ade silap salah..

Faryd Syakirin said...

Ahmad Faiz..hehe,it's ok,mmg x sanggup tunggu woo..lmbt sgt dah hehe..klu event larian biasa kul 7.30 tu dh kire lewat dh..so klu kami blah awal paham2 jela ye hehe..xpe next time leh wat event JV dgn CAR..so lehla meriahkan lagi acara larian..x gitu bos CAR hehe

Anonymous said...

ok..kalau sye thu ade grup nih awl2...sye invite awl2 sume ahli grup ckupkan sratus peserta...boleh lah sye buat awl program nih..tp ni melibatkan student kolej sye...bukan nak kate diorang teruk tp...nak kumpulkan diorang jam 7.30 tu...kul 9 jugak lah mahunya mula program...so mcm hari tuh...bukan sye sgja nak melambatkan program...tp nak kumpulkan peserta tulah...as small scale programme..so nak dptkan peserta agk sukar...so diorang even byr yuran tuh tp xde jugak nak trun...wlhal 9 pg dah mtk turun..apth lg seawl 7.30...ni pon cdgn senior saye..sye msh blajar..tenkiu sume yang menyokong:-)...sye suke aktiviti ahli CAR yg aktif...:-)

Faryd Syakirin said...

Faiz,biasala tu zaman universiti mmg macam tu ahhaha(dulu zaman univ terus fly haha),tp bagus jugak ade jgk yg join dr kalangan budak2 korg..klu x mmg hambar jgk..xpe,klu buat scale sederhana besar,lehla discuss dgn abg hailmi kite klu ade plan nk wat Joint venture..insyaAllah pelari2 tegar dan cycler2 tegar akan terjah tanpa segan silu terutama larian2 hijau korg ni

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"