EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Sunday, January 23, 2011

Larian Gemilang 2011

Acara : Larian Gemilang 2011
Tempat : Kolej Kediaman Ke-12, Universiti Malaya
Tarikh : 22hb Januari 2011 (Ahad)
Jarak : 8km
Masa : 07:30 Pagi


Larian Gemilang..!!gemilang ker..??larian yg tak la gemilang mana pon..hanya gemilang pada nama..nak wat camner..yg organised pon student kan..so memang bykla kelam kabut nya..tp tak patutla kelam kabut..coz run ni setiap tahun dorg wat..sure ada je penambahbaikan dari tahun ke tahun..tp napa asyik masalah sama je yg jadik..apa daa..so pasni kena tukar nama la..jadik larian kelam kabut yg paling gemilang..haha tp yg paling nyata ditambahbaik..tang pendaftaran..iala run ni leh reg online..eemm not bad..

So bila larian dah tukar status jdk larian kelam kabut..tak pasal2 aku pon jadik kelam kabut..sendiri yg bikin kelam kabut daa..haha iala dahla sampai kul 7 lebih..coz seingat aku dlm form dorg bgtau flag off 7.30 pagi..eemm agak musykil gak nie..dah 3 kali aku join larian gemilang nie..tp tak penah pon ikut jadual..slalu nya memang terlajak..terlajak yg memang terlajak la..ada tu tahun bila aku tak ingatla..2005 kot..dlm form ckp stat kul 7.30..tp leh terlajak stat kul 9..ada ke patut..memang tak patut..

So aku sampai trus dok melilau mencari kelibat KR..iala ikut perjanjian pangkor..bib aku dia tolong amikkan..so kena cari dia gak..aku reg maa..so aku dpt status pelari halal la bkn haram tau..haha tp tula tak nampak pon kelibatnya..dan tak pasal2 gak tetibe pg tu "harga saham" leh naik mendadak lak..aduss..ni mesti kena g "bursa saham" gak nie..kalo tak "jual" rugi aku nanti..haha adus ni dah kul 7.20 nie..race stat 7.30..sempat ker aku "jual saham" nie..ahhh lantak la..itu "saham" lg penting..kalo tak "jual" tak tenteram beb..haha so trus jela aku ke "bursa saham" terdekat..so mau tak mau terpaksa gak la aku buat "jualan panik"..iala nak cepat..kul 7.30 dah nak stat lari..so janji jual..haha apa daa..citer pasal "saham" lak ni..ini citer larian la bro..haha sori arr..


emmm seperti yg aku jangkakan..takdenya stat kul 7.30..sia2 je aku bikin "jualan panik" kat "bursa saham"..kalo aku tau aku relek jer..haha alih2 kul 8 gak baru stat..iala 7.30 time tu la nak berucapla..senamrobik la..apa la..apa la dorg punya organised..tak reti tgk jam ker..tak menghargai masa langsung..hampeh..tp tak kisahla..sempat gakla aku warm up..eem tgk runners yg join adala dlm 2 3 ratus org kot..tak ramai pon geng yg aku jumpa..iala maybe ramai yg join buat lsd kot or yg nak simpan power utk cross country esok nya kat padang merbuk..stat pon dorg tak umumkan pon yg pompuan stat dulu..apa daa..sian kakak2 yg duk blakang tuh..tak pasal2 terpinga2 bila org suh lari dulu..huhu

So stat je trus meluru ke arah entrance KL..yg kat sebelah masjid tu..pastu trus masuk jln lembah pantai menuju ke arah kg kerinci n trus masuk ke federal highway..mMasuk je federal highway..wahhh keadaan amat merbahaya..dan amat berbahaya pada runners kecil tarap geli2 ni..punyala byk keta kat federal highway tu..dengan lajunya lg..boleh polis takde yg jaga..so terpaksala pelari2 ni menjaga tepi kain sendiri..pandaila korang lari..melintas jalan sendiri..mencilok2 antara kenderaan sendiri..fuhh memang bahaya la..apa la dorg nie tak prihatin langsung..ni soal nyawa beb..manala tau kot2..iala malang tak berbau..kalo berbau cam kentut tara hal la..leh gak elak..huhu

Pastu lalu kat depan Pusat Perubatan Universiti Malaya n trus masuk semula UM ikut entrance PJ..dan trus menuju ke arah "bukit cinta"..eemm kalo org yg biasa ngan UM dorg tau la bukit cinta nie kat mana n apa dia..haha eemm bukit yg amat bercinta kalo nak daki nya..dengan mencanak tak hingat2..pastu jauh lak tuh..huhu mencabar instrumental tul..sib baik aku dah biasa ngan bukit cinta tu..kalo tak sure aku pon lena diulit sentimental..huhu so abis menawan bukit cinta so trus ke finishing..settled..!!


So far aku rasa ada ok sketla dari segi penganjuran..tang check point memang superb..jarak 8km lebih jer..tp check point sampai empat..!!woww..!!dasat tuh..tp yg hampehnya..ada ke kat check point tuh letak 2 3 org jer..memang kelam kabutla mamat n minat yg jaga check point tuh..cian dorg..huru hara dorg nak bg getah pelbagai kaler yg hanya dicelup guna material apa tah..yg nyatanya kaler tu akan melekat menghiasai tangan anda dengan aneka warna..sib baik aku sempat amik 1 jer..yg lain tak dan nak amik..tak sempat nak capai daa..huhu

Harap pada pihak penganjur..kalo ada terbaca repot chap ayam nie la..kalo nak buat lg tahun depan..pastikan time flag off tu punctual sket..kalo plan nak stat kul 8..tulih siap2 kul 8..tang keselamatan pelari..itu yg paling penting yg korang kena amik serius..kalo la ada runner yg kena langgar..haa haru sok korang beb..so tryla cari route yg kurang risiko sket..kalo nak gak guna federal highway tu..pastikan ada org yg tolong jaga keselamatan..

Dan yg paling tak sedap di dengar..leh pulak ada kes pecah keta lak pg tuh..kena lak betul2 kat parking sebelah stating point..aduss..eemm byk gak keta kena pecah..apa kes lak dlm kampus pon leh jadik camni..tp tula..dah nama pon penyamun..bkn dorg kira kat mana pon..dlm balai polis pon kalo ada peluang dorg akan menyamun gak..dasar brangsettt..!!!diklempess..!!bajingan..!!so korang diskas la ngan pihak keselamatan UM..so pasni pastikan ada org yg jaga kawasan letak kereta tertentu yer..cian kat org yg keta kena pecah tuh..huhu

Ok berjumpa lg tahun depan INSYALLAH..

11 comments:

CAR194 said...

Huh ... mmg bahaya kat fed hway tu ... tak pasal2 kena jd supergirl, tahan kete main angkat tangan jek. sib baik kete tu berenti, kalo tak ... haii ...

Walaupun haru biru event tu, tp puas hati la jugak sbb dpt tawan bukit cinta tu ... ramai gak aku pakok pg tu ... muahaha!

erm, mr seketeri ... cam tau jek kes 'jual saham' tu ... tu pun nk citer ke?? :D

Faryd Syakirin said...

huhu..pecah cermin kete lagi,kebanyakan event mmg byk kene pecah cermin,so nk parking bc doa hembus2la hehe..xpun sume pki tinted yg hy retak jek bile org cub pecah kan hehe...

CAR194 said...

Slalu ke dgr kes pecah cermin kt event ni, faryd? ish,scary nyer..ingatkn dlm keadaan ramai org ke hulu ke hilir xde la kes2 cam ni.ini mcm kena extra crful nxt time..

CAR1 said...

itu story "jual saham" kena citer gak..saje je kasi penyeri citer..hahaha

Faryd Syakirin said...

selalu jgk,terutama yg ramai crowd ni..mcm event luar KL pun selalu kene..mcm tempoh hr kat Coastal RUn dgn yg 12 hours walk tu dan yg x thn tu kete tu dekat jek dgn starting point huhu..sadis2..pepun selamat menjaga keselematan kenderaan sendiri anything can happen
CAR 1:hahaha,saham anda memang sentiasa mencanak naik..kalah papan utama bursa saham KL hehe..jgn marah no

CAR194 said...

Yg pecah betul2 dpn starting line tu mmg nk tunjuk terror la tu ... mmg sungguh sadis ... Sy slalu amalkan Ayatul Kursi ... insyaAllah, selamat kete ...

Huh, saham CAR1 mmg sentiasa mencanak naik pon ... klo x jual, bukan org lain, dia gak yg rugi! hahaha ... gurau jek, mr seketeri ... :P

CAR1 said...

itu saham jual byk pun takdak untung pon..!!!kasi release jer...hahahahaha

CAR194 said...

Isy..sapa kt x untung?mmg ler xleh dpt duit..tp cuba try skali..x'jual' sblm run..haa,br terkial nk cr tpt utk segera di'jual'... Jd mmg untung klo dpt 'jual' secpt mungkin ni..

Jd topik hangat lak bende ni..hahaha

CAR1 said...

memang hangat..itu saham jual pon hangat semacam gak..!!!hahahahaha

CAR194 said...

Hahahaha!!! *tepuk dahi* Apa2 laaa ... :D

ziela a.k.a fazy said...

Hahahahahahahaha!

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"