EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, January 4, 2010

Mesyuarat Pertama Chap Ayam Runners - Laporan

Lokasi : Rumah Universiti, Universiti Malaya
Tarikh : 02hb Januari 2010 (Sabtu)
Masa : 03.00 - 05.00 Petang

KEHADIRAN (41 Orang)
CAR2 - Ramlan Sulaiman
CAR1 - Mohd Hailmi Masro
CAR37 - Hasfiza Ramley
CAR36 - Irina Ramli
CAR54 - Suhailywati Ramli
CAR10 - Kamarul Faizal Tajaruddin
CAR49 - Abdul Talib Haron
CAR14 - Khairul Amran Abd Aziz
CAR67 - Sharafi Abdullah Fauzi
CAR28 - Abdul Azri K Peer Mohamed
CAR95 - Melissa Aliana Bahrin
CAR73 - Abdul Malek Abd Kadir
CAR58 - Ahmad Hadafi Jus
CAR50 - Abdul Rahman Mohamed
CAR21 - Suhaimi Sulaiman
CAR30 - Rafidah Abdullah
CAR29 - Siti Hasanah Abu Samah
CAR40 - Farhanah Mohamed Khatib
CAR59 - Rojizah Ismail
CAR77 - Siti Sarah Rimasari Sulani
CAR89 - Mohd Razis Abdul Rahim
CAR71 - Zulazlan Shah Ibrahim
CAR5 - Idaizumi Othman
CAR27 - Hamidon Mat Aris
CAR16 - Mohd Zaki Mansor
CAR12 - Mohd Fadhli Mohd Fadzil
CAR9 - Fazli Abu Bakar
CAR20 - Mohd Hamdi Baharuddin
CAR15 - Omar Khaliff Tajaruddin
CAR66 - Khairol Faisal Husin
CAR4 - Ahmad Farid Ellias
CAR39 - Mohd Imran Anuar
CAR17 - Mohd Zaini Mansor
CAR8 - Ghejanthran Kalaimani
CAR18 - Zulkifle Hassan
CAR55 - Nur Azhar Azizi
CAR56 - Deti Afendi A Kadir
CAR101 - Jasni Khairil Jamaluddin
CAR104 - Aiman Cheah Tiong Chap
CAR74 - Silahuddin Salim
CAR13 - Nur Afandi Tamar

41 orang sahabat Chap Ayam Runners yg hadir

CARTA ORGANISASI BARU CAR BAGI SESI 2010
PRESIDEN : Encik Ramlan Sulaiman CAR2
TIMBALAN PRESIDEN : Encik Zulkipli Galeh CAR47
NAIB PRESIDEN : Encik Nazib Ngainin CAR3
SETIAUSAHA : Encik Mohd Hailmi Masro CAR1
PENOLONG SETIAUSAHA : Encik Mohd Zaki Mansor CAR16
BENDAHARI : Cik Irina Ramli CAR36
PENOLONG BENDAHARI I : Puan Farhanah Mohamed Khatib CAR40
PENOLONG BENDAHARI II : Encik Nur Azhar Azizi CAR55

AHLI-AHLI JAWATANKUASA TETAP (7 Orang Dipilih)
Encik Abdul Talib Haron CAR49
Encik Abdul Azri K Peer Mohamed CAR28
Encik Kamarul Faizal Tajaruddin CAR10
Encik Sharafi Abdullah Fauzi CAR67
Encik Khairul Amran Abd Aziz CAR14
Cik Suhailywati Ramli CAR54
Cik Hasfiza Ramley CAR37

AHLI-AHLI JAWATANKUASA CHAP AYAM RUNNERS BAGI SESI 2010
Dari kiri : Hasfiza Ramley, Suhailywati Ramli, Irina Ramli, Mohd Hailmi Masro, Ramlan Sulaiman, Kamarul Faizal Tajaruddin, Abdul Talib Haron, Khairul Amran Abd Aziz, Sharafi Abdullah Fauzi & Abdul Azri K Peer Mohamed

USUL-USUL SERTA KETETAPAN YG TELAH DIPUTUSKAN DAN DILULUSKAN

1) Meluluskan pelancaran Tabung Perhentian Island Challenge 2010
- Tabung diseliakan oleh Puan Idaizumi Othman CAR5

2) Meluluskan penubuhan "sayap" baru "CAR Kaki Kayuh"
- Khas untuk menyelia segala aktiviti yg melibatkan sukan berbasikal
- Akan diketuai oleh Encik Abdul Rahman Mohamed CAR50
- Dan dibantu oleh Encik Shakhir Ishak CAR57

3) Mengumumkan pelancaran pertandingan "Anugerah Pelari CAR Paling Tegar 2010"
- Sahabat yg berdaftar sebelum 01/01/2010 layak secara automatik
- Formula dan kriteria pemilihan adalah berdasarkan jumlah kilometer (KM)
- Maklumat terperinci akan dikemukakan di dalam blog ini kelak

4) Meluluskan penubuhan "sayap" baru "CAR Kaki Gunung"
- Khas untuk menyelia segala aktiviti yg melibatkan sukan mendaki gunung
- Akan diketuai oleh Encik Mohd Razis Abdul Rahim CAR89
- Dibantu oleh Encik Suhaimi Sulaiman CAR21 dan Cik Rafidah Abdullah CAR30

5) Meluluskan Perlantikan AJK khas bg urusan yg melibatkan "Relay Run"
- Akan diketuai oleh Encik Mohd Zaki Mansor CAR16
- Dibantu oleh Cik Siti Sarah Rimasari Sulani CAR77
- Mereka akan menguruskan segala urusan penyertaan dan pendaftaran pasukan CAR bagi menyertai sebarang acara "Relay Run" seperti menyusun dan mencari ahli pasukan
- Maklumat terperinci akan dikemukakan kelak

6) Meluluskan pelancaran klinik khas "Teknik Larian"
- Akan diketuai oleh Encik Zulazlan Shah Ibrahim CAR71
- Dibantu oleh Encik Syahidan Alias CAR87
- Akan mengelola dan mengendalikan klinik khas mempelajari teknik larian yg betul untuk sahabat2 yg berminat
- Juga memberikan tips2 lain yg berkaitan
- Akan dikelolakan sekerap yg mungkin, tempat dan tarikh akan diberitahu kemudian

7) Meluluskan pelancaran kelas serta klinik khas "Perubatan"
- Akan diketuai oleh Encik Omar Khaliff Tajaruddin CAR15
- Dibantu oleh Encik Tajaruddin Jasi CAR38
- Lebih menjurus untuk berkongsi serta mengajar teknik urutan khas yang betul
- Bertujuan mengajar apa yg perlu dilakukan terutamanya urutan yg sesuai jika mengalami sebarang kesakitan atau kecederaan semasa berlari

8) Meluluskan serta mengumumkan rekabentuk baju rasmi CAR
- Akan dilancarkan pada Januari 2010

Gimik khas upacara perasmian mesyuarat disempurnakan oleh Dr Rafidah Abdullah CAR30..iaitu sebagai tanda penghargaan kepada beliau kerana sudi untuk menanggung perbelanjaan kos mesyuarat ini..SETINGGI-TINGGI TERIMA KASIH DIUCAPKAN..tidak dilupa juga kepada Encik Zulkipli Galeh yg turut memberi sumbangan..
Salah satu gimik yg dicetuskan hasil ilham Tuan Presiden a.k.a Ketua Reban kita Encik Ramlan Sulaiman..
Dr Rafidah menampal plat "Logo Chap Ayam Runners" merupakan salah satu dari upacara perasmian..
Sebagai tanda upacara selesai..majlis menandatangani banting baru "Chap Ayam Runners" hasil ilham serta sumbangan dari Tuan Presiden a.k.a Ketua Reban kita Encik Ramlan Sulaiman..dan semua gimik upacara perasmian ini diilhamkan dan disediakan oleh beliau..TAHNIAH SERTA TERIMA KASIH DIUCAPKAN..
Kek ulangtahun Chap Ayam Runners yg pertama..kek ini disumbangkan oleh Encik Suhaimi Sulaiman CAR21..TERIMA KASIH DIUCAPKAN..
Kek kedua bagi upacara sambutan ulangtahun pertama Chap Ayam Runners..
Upacara memotong kek ulangtahun sambil menyanyikan lagu selamat hari jadi..
Para penaja Chap Ayam Runners sesi 2009 mempengerusikan mesyuarat ini..
(Dari kiri) Idaizumi Othman (Bendahari) Ramlan Sulaiman (Presiden a.k.a Ketua Reban) Mohd Hailmi (Setiausaha) & Irina Ramli (Pencatat Minit)
Penerangan mengenai rekabentuk baju rasmi Chap Ayam Runners yg bakal dikeluarkan..
(Bersama model bidan terjun Encik Hamidon Mat Aris CAR27)
Aksi "Pengerusi Sementara" Encik Zulkifle Hassan CAR18 yg mempengerusikan majlis pemilihan AJK baru Chap Ayam Runners bg sesi 2010..
Antara Ahli-Ahli Jawatankuasa yg sudah dipilih bersama ketua-ketua "sayap" baru Chap Ayam Runners..

SEGALA MAKLUMAT TERPERINCI LAIN MENGENAI PERJALANAN MESYUARAT INI AKAN DIKEMUKAKAN SETELAH "MINIT MESYUARAT" SIAP DISUNTING UNTUK TATAPAN SEMUA..HARAP MAKLUM

p/s : laporan penuh akan menyusul kelak..harap maklum

21 comments:

CAR39 said...

Chap Ayam Runners 2010 akan terus menambahkan jumlah ahli-ahli reban... yeahhhh

jus call me ida.. said...

CAR85-Sedey nyer tak dapat join AGM..
Tahniah kepada semua yang menjayakan majlis...!

CAR 47 / Imam said...

Salam...
Alamak...wa kna lantik gak ker?... tkper.. demi CAR.. wa trima ngan hati terbuka dan wa akan cuba membantu kreban dgn sedaya upaya yg wa termampu utk kebaikan CAR..

CAR1 said...

salam..its ok CAR85..yg penting next larian lepas pari leh join lepak2 sambil bergosip..hehe

mam..jawatan tuh memang sesuai utk hang..kalo hang dah bergandingan ngan kreban dan naz..memang kena sgt2 la..ini baru la dikatakan gandingan yg MANTOPP..!!hehe

zulhassan said...

iman, masa lumba hang tetap kena cuba patuk Tok ketua. Jangan bagi peluang.

CAR1 said...

zul..dorang kalo time berlari memang akan sentiasa menjeling2 macho antara satu sama lain..jelingan waspada takut kena pakok antara satu sama lainla tuh..hehe

CAR3 said...

pengalaman pertama ni.....

ni semua kira dah cukup sukses.
korang mmg best.

akhirnya berjaya melakukan semua nya dengan jaya, mana yg kurang sok lusa kita perbaiki...

aku menepek kat blog jer la...
turun meeting tak dapat saat akhir,
sori...terpaksa workout ratakan batu/pasir kat laman kampung...

ibuiklil said...

congrats chap ayamm...slalu nampak team chap ayam nih kat event..

CAR1 said...

naz..pasni tiap2 bulan akan kena wat AJK meeting..haa time tuh konpom hang tak miss punya..huhu

ibuiklil:geng chap ayam ni memang sentiasa ada kat event running kat mana..tak penah miss..hehe

June Malik said...

anugerah pelari paling tegar (km terbanyak) bagilah peluang untuk add larian yang dilakukan hari2 biasa (bukan race aje) yang boleh di sahkan i.e. larian dari web nike !

June Malik said...

tahniah untuk mesyuarat pertama, hope to join the next one .. June - CAR83

CAR1 said...

kak june..bkn takleh nak count in larian hari2 biasa atau lebih tepat lg 'training'..coz nanti byk argument psl ni..iala kadang2 org tuh jenis malas training..tp larian tak penah miss..

at least org takleh nak question..coz distance kita base on organiser punya ketetapan..so baru fair..kalo event tuh 10k..so suma akan dpt 10k jer..so kena usaha lg untuk tambah mileage..kalo training nie dorang bleh buat berapa byk yg dia suka..huhu

but anyway many thanks ngan pandangan tuh..n many thanks one more time..hope leh jumpa akak for 2011 annual meeting..INSYALLAH

jus call me ida.. said...

CAR 85 >> CAR 1

bergosip bila habis??
hahhaha
daku habis lari semua dah habis lepak! hahaha
Anyhow.. congrateeeeeeee!

ps: nak join yang 100 m 31hbJan TrackMeet..kener gali email ni.. nak email balik pada yg incharge..

CAR85 >> Kak June CAR 83
mmm....
macam saya.. nak training masa hari biasa/hari kejer biasa nyer tinggal impian... tapi bila nak lari maca event..rasa mai ai.. lemau nyer... tapi itu ajerrr yang termampu! hihihi

CAR1 said...

bergosip sampai muntah..hehe bergosip tuh untuk menghilangkan kepenatan selepas berlari tuh..huhu

June Malik said...

car1 .. memang betul ..camni kak june belakang lah haha cos tak dpt join banyak marathon :) but will always support even kalau tak lari !

CAR3 said...

Jangan risau, saya lagi dok belakang...volunteer cum pom-pom boy jer sekarang ni...huhuh

- larian utk kesihatan -

CAR1 said...

eem takper kak june..yg penting kita memeriahkan lg majlis lari berlari ni..pastu kita support kengkawan supaya bertambah tegar..hehe

by the way..eemm lama tak jumpa kak june eekk..pasni join larian mana ekk..??

CAR39 said...

hahha.. tiap kali aku nampak Kadok mesti naik tergelak.. dia cita dia AJK Keselamatan Pasukan Chap Ayam Runners.. tol ke..!! haahahaha klau betol... wa nk beli cota utk beliau..!! hehehe

CAR1 said...

memang AJK bahagian keselamatan pon..tp bkn cam pengawal keselamatan tuh..hehe ala dia tak pakai cota pon org dah gerun dah..haha

OTAI said...

salam CAR,
Kalau saya berminat nak join jadi cap ayam rider maksud saya dalam xtvt berbasikal cam maner yerr..
sebab dalam mesyuarat Pertama sudah
diluluskan untuk mencari riders untuk sukan berbasikal...

sekian dan terima kasih..

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"