EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, December 7, 2009

Singapore International Marathon 2009

Acara : Singapore International Marathon 2009
Lokasi : Esplanade (Padang), Singapura
Tarikh : 06hb Disember 2009 (Ahad)
Masa : 05.30 Pagi
Jarak : 42km, 21km & 10km
Catatan Masa RASMI (Chip Time) CAR & Rakan-Rakan

KEPUTUSAN PENUH INDIVIDU
ANALISIS TERPERINCI INDIVIDU
GAMBAR - BY MARATHON-PHOTO

MARATHON LELAKI 42KM
4'24'02 - Abdul Azri K Peer Mohamed CAR28 (958th)
4'24'12 - Azhar Johari CAR6 (970th)
4'52'20 - Mohd Zaini Mansor CAR17 2053rd)
5'07'37 - Mohd Hailmi Masro CAR1 (2851st)
5'11'44 - Wong Ram Bo CAR7 (3621st)
5'14'54 - Maswafi Abd Samat CAR19 (3261st)
5'30'32 - Syahril Nizam Kamaruddin CAR72 (4626th)
5'58'43 - Mohd Zaki Mansor CAR16 (6483rd)
8'08'35 - Khairul Amran Abd Aziz CAR14 (11960th)

MARATHON WANITA 42KM
5'32'00 - Hasfiza Ramley CAR37 (857th)
5'37'45 - Nik Raiha Meriam Kosai Nik Mahmud CAR98 (701st)
6'07'15 - Siti Sarah Rimasari Sulani CAR77 (1234th) - Pakai bib Serena Tan
6'19'05 - Hazaliza Mat Zean CAR42 (1357th)
6'11'14 - Rafidah Abdullah CAR30 (1120th)
6'20'53 - Jenap M Said CAR62 (1182nd)
8'08'33 - Farhanah Mohamed Khatib CAR40 (2109th)

SEPARUH MARATHON LELAKI 21KM
1'57'03 - Ghejanthran Kalaimani CAR8 (366th)
2'09'49 - Rozmi Yunus (1043rd)

SEPARUH MARATHON WANITA 21KM
2'52'20 - Suhailywati Ramli CAR54 (1590th)
3'12'57 - Siti Fazlina Mansor CAR88 (2458th)
3'33'38 - Irina Ramli CAR36 (3000th)

LELAKI 10KM
1'30'51 - Abdul Talib Haron CAR49 (5556th)

Di KL Sentral sebelum bertolak menaiki Keretapi ke Singapura..tp gambar gelap sket daa..coz kawasan tu gelap sket..tp cayala & mekasih coz Ketua Reban, Ida & Farid pon sudi dtg gak jenguk kitaorang sebelum bertolak..dah mcm sesi menghantar org g haji daa..haha
Di Ekspo Singapura..selepas mengambil Race Pack..terjumpa lak CAR42 kak Haza..nak blk dah ni..
Sewaktu dlm perjalanan blk ke KL..memandangkan gambar kat tempat race selepas race takde..so kitaorang decide bergambor ramai2 kat tepi bas kitaorang je la..haha nak bergambor kat hotel pon tak sempat..coz ada beberapa masalah teknikal & mekanikal yg tidak dijangka & dielakkan berlaku..huhu
Ini dia Pahlawan2 CAR.."Chap Ayam Runners Singapore Marathon 2009 Full Marathoner.."tp Ann lupa lak nak pakai finisher t-shirt daa..huhu actually ada lg..cam Kak Haza, Sarah, Hasfiza, Rafidah, Raiha..coz yg lain blk ke KL sendiri
hehehe..!!nak tunjuk bukti je sebagai Full Marathoner..bukan senang nak dpt t-shirt ni weehh..!!kena lari 42km baru leh dpt..so kena la berbangga sket..haha

Ok geng..akhirnya Running Trip yg pertama kali dikelolakan oleh CAR iaitu SIM trip akhirnya berjaya dijayakan..TAHNIAH BUAT SEMUA..!!memang meriah coz dapat g ramai2..walaupon sewaktu sampai dah sewaktu blk terdapat sedikit masalah yg tak dijangka berlaku yg menyebabkan beberapa kesulitan..tp kami tetap seronok..biasala kalo dah g ramai2 nie..walaupon apa pon keadaannya..lambat ke cepat ker..mesti bersatu hati..so biar bersama2 mengharunginya tul tak..yg penting suma bergerak dlm 1 kumpulan..

Ok sekalung TAHNIAH BUAT SEMUA SAHABAT YANG JOIN SIM (42km,21km,10km)..terutama buat CAR77 Sarah, CAR42 Farhanah (Ann), CAR98 Nik Raiha & CAR37 Hasfiza..yg melakukan penampilan pertama dlm kategori full marathon 42km..TAHNIAH kerana korang berjaya mengharungi 'azab sengsara' serta berjaya menghabiskan larian korang..pada CAR19 Maswafi..selamat kembali ke arena full marathon..arena yg dah lama hang tinggalkan..pada CAR8 Ghejan, CAR36 Irina & CAR54 Lily..walaupon hanya join 21km..tp yg pastinya korang enjoy..coz inila event larian pertama korang kat Singapore kan..kira pertama kali berlari di luar Malaysia..

Pada CAR28 Azri..walaupon ko gagal dpt misi nak bikin PB kat Singapore..tp ko enjoy gak coz pertama kali ko berlari di luar Malaysia..takpe beb..cuba lg lain kali..dan pastikan pasni kalo nak lari 42km jgn makan pedas2 lg sebelum lari arr..haha pada Bro Rozmi..amat 'mengejutkan' timing bro..iala dah berbulan2 takde training ye tak..tp takpe bro..yg penting bro enjoy..tak sangka peramah gile jugak bro Rozmi nie..tak kedekut ilmu lak tuh..yg penting bro memang sporting abis..dan buat CAR14 Khairul (Dato)..ko memang hebat la beb..pengorbanan ko lari bersama2 Ann dari mula sampai abis..bg memberi sokongan pada Ann..memang kita tabik spring kaw2..ko memang sahabat & pacer yg sejati..TAHNIAH bro dari aku dan sahabat2 CAR yg lain..

Pada CAR7 Ram Bo..bawak bersabar byk2 beb..mungkin ada hikmah disebalik kejadian yg bertimpa2 menimpa ko kat Singapore ari tuh..bkn mcm 'sudah jatuh ditimpa tangga'..ni dah mcm 'sudah jatuh ditimpa tangga dan ditimpa lak oleh orang2 yg kat atas tangga tuh'..huhu so jdkkan pengalaman dan kejadian yg dah berlaku ni sebagai satu pengajaran yg amat berguna buat ko..agar tidak lg bersikap 'terlalu cuai' pada masa akan datang ye..tp kitaorang tetap respek kat ko..walaupon ditimpa masalah yg bermacam2..tp ko tetap 'cool' & tenang..

Dan pada sahabat2 yg lain..korang memang best & sempoi beb..memang seronok la g ramai2 ngan korang..INSYALLAH pasni Sundown Marathon kita g ramai2 lg arr..dan SETINGGI2 TAHNIAH BUAT KORANG SEMUA..tak lupa juga..pada sahabat2 yg dah plan nak join SIM tp tak dapat nak ke sana kerana ada urusan lain yg tidak dapat dielakkan..relak beb..jgn frust or tensen..tahun depan korang repeat & revenge blk arr..

Sekian laporan ringkas..laporan penuh bakal menyusul..


p/s : race repot nanti aku buatla..kalo nak baca nanti klik la menu "Report" arr..nak post kat sini kang panjang berjela lak..huhu iala coz byk benda yg aku nak cite dlm repot tuh nanti..

11 comments:

amsyah said...

en seketeri, sori lah tak sempat nak sembang panjang - jalan ngan famili memang kelam kabut beb.

best tengok CAR dah start plan buat rombongan, insyaAllah Sundown ni aku ikut korang kalau takde rancangan lain.

Aku habis full semalamsetakat cukup makan - 5:37:11 sahaja, akan diperbaiki di masa hadapan...

Syah, CAR72

Haza said...

Ewah, ewah, tayang finisher tshirt nampak!

Tahniah & syabas, korang sume memang ayam rawks! Nanti kita kasi gegaq sama itu sundown, ok?

Jumpa lagi malam minggu ni, sapa2 yg pegi 12hr walk.

ruby said...

congrates kat semua yg run kat singapore... insya'Allah will joint u all sundown nanti... ;)

AYAM WORLD..!!!!! said...

Syah..okla timing tuh..yg penting abis..takpe2 aku faham..iala kalo bwk family nie memang kelam abut sket..eemm sundown memang plan nak wat trip lg..tp lum nak launch lg..hehe cantekk gak kalo hang dpt folo skali masa sundown sok..

kak Haza..dah dpt baju kenela bangga sket..hehe iala bkn senang woo nak dpt baju tuh..byk cabaran nya..huhu

Ruby..thanks..ok nanti kita akan launch trip utk ke sundown lak..tp make sure u register cepat..takut full lak nanti..langsung tak dpt join..huhu

stuck said...

so ruby finally decided nak buat full kat sundown ke? chaiyok chaiyok!!

@FaD said...

Cayalah Chap Ayam Team bikin onar di singapore!

AYAM WORLD..!!!!! said...

Chap Ayam Runners dan di internasional kan..haha tp sayang banner gagal di bawa masuk ke singapura..huhu

Anonymous said...

Salam....Tapi Waktu Subuh kat singapore pukul brape ek? Pukul 5.30 pagi kat situ dah masuk subuh ke? Korang semua semayang subuh tak? Agak-agak kalu semayang subuh masa lari ada masjid tak kat situ? Sorry, hanya curious about it...

Anonymous said...

masjid banyak bro..aku singgah kat masjid semayang..entah apa entah nama masjid tu..pinjam kain yg ada kat masjid tu..

waktu subuh kat singapore lebih kurang pukul 5.45..ada yg semayang kat tepi bangunan esplanade..kira start lambat la..

Maswafi Abd Samat said...

Well done!

Hailmi said...

hang pon dasat..well done gak bro..!!

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"