EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, November 30, 2009

KLAVA Back To Nature Relay Run 2009

Acara : KLAVA Second Back To Nature Relay - Open 2009
Lokasi
: Taman Metropolitan Batu, Off Jln Ipoh
Tarikh : 29hb November 2009 (Ahad)
Masa : 7.30 pagi
Jarak : 3.9km X 3

LELAKI TERBUKA
NAMA TEAM - "Ayam Cheetah"
00'00 - CHAMPION..!!!!
L-R
???? - Tak tau nama daa..
Hamidon Mat Aris CAR27
Jasni Khairil Jamaluddin CAR101

NAMA TEAM - "Ayam Hutan"
45'26 - Tempat Ketiga..!!!
L-R
Mohd Fadzli Mohd Yusoff CAR33
Mohd Hamdi Baharuddin CAR20
Azlan Norul Anhar CAR31

NAMA TEAM - "Ayam Karan"
00'00 - ????
L-R
Mohd Zuhari Amat Sadikin CAR32
Harry Syahrizan Romle CAR22
Mohd Fadhli Mohd Fadzil CAR12

NAMA TEAM - ????
00'00 - ????
L-R
???? - Tak tau nama daa..
???? - Pon tak tau nama..
Kamarul Faizal Tajaruddin CAR10

NAMA TEAM - "Ayam 1 Malaysia"
00'00 - ????
L-R
Omar Khaliff Tajaruddin CAR15
Ghejanthran CAR8
Wong Ram Bo CAR7

NAMA TEAM - "Chap Ayam Lari Jer"
00'00 - ????
L-R
???? - Tak tau nama daa..
Shawaluddin Mohd Nor CAR81
???? -
Pon tak tau nama..

NAMA TEAM - "Ayam Pewai"
00'00 - ????
L-R
Nur Azhar Azizi CAR55
Rustam Afandi Zaihan CAR48
???? -
Tak tau nama daa..

NAMA TEAM - ????
00'00 - ????
L-R
???? - Tak tau nama daa..
???? - Pon tak tau nama daa..
Ahmad Daud Abdul Manan CAR45

NAMA TEAM - ????
00'00 - ????
L-R
???? - Tak tau nama daa..
???? - Pon tak tau nama daa..
Abdul Azri K Peer Mohamed CAR28


VETERAN LELAKI
NAMA TEAM - "CAR Pacemaker"
00'00 - ????
L-R
Daniel Tan
Silahuddin Salim CAR74
Alam Shah Ismail Ahmad CAR24

NAMA TEAM - "Ayam Jelingan Mancho"
00'00 - ????
L-R
Ramlan Sulaiman CAR2
Zulkipli Galeh CAR47
Pak Ayub


CAMPURAN
NAMA TEAM - ????
00'00 - ????
L-R
???? - Tak tau nama daa..
Mahirah - Pelari gantian (Ruby) Terima Kasih
Sharafi Abdullah Fauzi CAR67

NAMA TEAM - "Ayam Serama"
00'00 - ????
L-R
Khairul Amran Abd Aziz CAR14
Idaizumi Othman CAR5 - Pelari gantian (Sarah) Terima Kasih
Mohd Zaki Mansor CAR16

NAMA TEAM - "Ayam Togel"
00'00 - ????
L-R
Mohd Zaini Mansor CAR17
Hasfiza Ramley CAR37
Azhar Johari CAR6


TERBUKA WANITA
NAMA TEAM - "Ayam Dara"
00'00 - ????
L-R
Suhailywati Ramli CAR54
A'Ateah Mohd Puzi CAR70
Irina Ramli CAR36


SERONOK GILER..!!itula yg bleh aku gambarkan keadaannya geng2 CAR pada KLAVA kali nie..eemm kalo takde geng CAR yg join KLAVA nie maybe tak meriah kot..haha berbangga aku ngan korang semua..ni yg buat aku nak join je mana2 run pasni..

Ok actually relay ni aku tak amik bahagian pon..tp sebenarnya kene amik bahagian tp tak jdk..aduss camno tuh..!!!poning dah nie..ok2 camni..sebenarnya aku tak register..tp last minit ada sahabat bgtau aku suh aku jdk pelari gantian utk satu team tuh..tp last minit gak masa pg ahad tuh dia bgtau tak yah plak..plak dahh..!!coz dia yg akan gantikan..tp tup2 dia pon tak dpt nak gantikan coz dah ada org lain yg gantikan..so dia gantikan pelari lain dlm team lain..waduhh..!!brape byk ganti daa..aku lak yg fenin nie..ala korang baca & faham sendiri jer la..huhu

So aku plan dtg gak pg tuh bg memeriahkan majlis..rugi lak kalo tak dtg..coz geng ramai turun..terlepas lak aksi2 meriah nanti..huhu nak2 Imam CAR47 ckp mau kenduri karipap & kuih koci..Kreban lak nak kekah tembikai..eemm agaknya dorang nie (Imam & Kreban) nak celebrate kot..iala memasing dah menang 'pertarungan' hebat alaf ujung tahun 2009..hehe tp ye kot..aku tak dgr lak khabar2 angin sepoi2 bahsa tentang 'pertarungan' penentuan kat KLAVA nie..maybe dorang berdua dah 1 team kot..takkan nak berlawan lak..kang tak pasal2 Pak ayub (rakan sepasukan) terpaksa lak jdk pengadil lak kang..hehe sori Imam & Kreban..saje buat selingan..hehe ok sambung blk..ish rugi ni kalo tak turun..so aku plan la mau turun gak..kire jdk pelari haram la bih kurang..so dpt gakla aku layan 3 lap lari saja2..kire training utk SIM minggu nie la..huhu

Masa tgh heboh sana sini pg tuh kat meja penganjur..aku diberitahu oleh pihak penganjur bahawa CAR anta 11 team..wow..!!!hebat tuh..aku sendiri pon tak sangka..bangga aku wehh..!!tp bila kira2 blk sebenarnya bkn 11 daa..tp 13 team..camne la dorang kira nie..so lg wow..!!!kaboomm memang deboomm..!!up sket kebanggaan aku pada sahabat2 aku ni..bagus beb..si Eddy Choo tuh pon siap berterima kasih kat aku coz CAR hantar team paling byk..so dorang pon decide nak bg sedikit penghargaan..ala kira hadiah la..sebagai tanda terima kasih coz CAR support kaw2 kat event dorang..so lepas dah suma settle nanti baru dorang akan bg 'hadiah' tersebut..dan 'hadiah' tersebut telah disampaikan oleh Eddy sendiri kepada Tuan Presiden kita..sapa lg kalo bkn Ketua Reban @ Ramlan Sulaiman CAR2..
First time CAR dpt 'hadiah' beb..kira gempak gakla..so tu yg posing sakan tu..huhu

Kitaorang punyala teruja tahap cipan gak la..iala first time tuh dpt penghargaan..so tak sabor2 nak tau 'hadiah' apa la yg dorang bg nie..kira berat gak la kotak tuh..wahh..!!ni mesti 'hadiah' mahal nie..sure bg selangor pewter nie..kalo tak pon paling koman perak pewter ker pahang pewter ker johor pewter ker..ish ade ker..!!eemm korang nak tau apa 'hadiah' nya..haaa tuh dia gambor yg kat bawah nie..
Korang tgk..cam perli jer..haha takper2 yg penting depa ingat kat kita

Kuang Kuang Kuang..!!!tak kisahla..nampak cam perli..price tag pon dorang bg skalik kat kita..ada ke patut..haha tp takper at least dorang ingat kat kita..yg penting dorang appreciated..dan pasti dorang akan ingat CAR sampai bila2..

So..weii dah panjang sgt nie..!!ok2 dipendekkan citer..apa yg aku leh ckp..event nie cam 'lembab' sket..ish bkn sket tp byk daa..especially masa nak bg medal..memangla bagus dorang nak panggil setiap team utk bg medal..tp cuba bayangkan kalo ada 100 team..!!!haa brape lama nak tunggu tuh..patutnya upacara penyampaian hadiah & medal tuh biarla utk top 3 or top 5 jer..so yg lain tuh juz bg masa pelari terakhir menghabiskan larian..so takdela crowded sgt..dah la panas..eemm maybe dorang tak nak runners2 ni blah kot..iala kalo dah dpt medal konpom suma blah..kang hambar lak majlis penyampaian hadiah utk top team..runners lain suma dah chow..takde lak org nak jdk tukang tepuk tangan & penontonnya..huhu

Pastu air pon tak cukup..aduss..!!masuk air tul la dorang nie..camner leh jdk camni..tak mcm masa bln 1 ari tuh..siap ada air milo lg..nampak memang ramai runners yg tercungap2 coz kekurangan pelincir tekak..sian depa..nak teguk air kolam tuh cam diragui lak taraf 'halal' nya..pastu aku pon sampai skang tak tau mana nak carik keputusan rasmi penuh..dlm blog dorang pon dorang tak update..tah la maybe dorang terdiri dari org2 tua kot..so maybe slow sket la..ye ke slow..tp kalo tang lari berdesup tak hingat lak aku tgk depa suma nie..huhu

Tp ada gak yg best nya..kire elok gak dorang tak bg medal awal2..so apa yg aku lihat & dengar..tiap kali nama team CAR dipanggil pasti akan disambut ngan tepukan dan laungan yg mempersonakan dari runners2..terutama dari geng2 kita la..biasala dah tghari pon stil kuat berkokok lg..hehe tp tang team lain takde lak..iala geng2 CAR nia kalo tang buat kecoh memang superb..tuh yg meriah tuh..kire team lain memang tenggelam abis la..haha

Dan satu lg kalo korang nak tau..team dari UPNM..dorang pon join gak..dah la lambat sampai..tp aku bkn nak citer psl dorang lewat..haa ni baru aku nak citer..masa dorang nak blah..sempat lg dorang berposing bergambor ngan banner kita..mak aii..!!aku pon terkezut..memula tuh ingat dorang cam nak tgk2 & belek2 jer banner kita tuh..aksi posing dorang kalah kita beb..mengalahkan banner tuh dorang yg punya..berbangga sungguh dorang bergambor beramai2 ngan banner kesayangan kita tuh..bangga lak kitaorang bila tgk aksi dorang..kalo korang tak caya korang tgk sendiri gambor kat bawah nie..amacam betul tak apa yg aku ckp..

Ish..!!giler babas punya posing geng UPNM ni ngan banner kita..siap memanjat2 lg..huhu

Dan saat yg paling best..sudah tentu kenduri time..sepertimana yg dijanjikan la..Imam & Kreban mengotakan janji mereka utk memsponsor kuih karipap & kuih koci serta 2 biji buah tembikai..so kitaorang decide nak lepak kat area taman..tup2 dpt satu port baeekk siap berbumbung lg..so kat situla kenduri kuih karipap & kuih koci sambil mulut dicuci oleh buah tembikai dari Kreban..tanpa sempat membaca sepotong doa..trus je karipap tuh masuk dlm mulut..tula memang seronok beb..memang nampak la mcm satu family yg akrab CAR nie..TAHNIAH semua..apa2 pon TERIMA KASIH YG TAK TERHINGGA BUAT CAR47 & CAR2..semoga ALLAH saja yg membalas budi baik korang ni amin..!!abis mkn lps amik gambor sempat gak nyanyikan lagu 'hepi besday' buat CAR20 Hamdi..ala belated 1 hari jer..ala Hamdi tuh pon nak malu2..sib baik hang tak putih..kalo tak konpom abis merah muka hang eekk..haha tp kalo aku konpom malu gak weehh..!!huhu
Berposing selepas selesai kenduri kuih koci, karipap & tembikai

So cukupla takat nie je repot yg dah terpanjang lebar aku taip nie..plan nak citer sket jer..camner leh terpanjang nie pon aku tak tau..dan dengar pasni ada sahabat yg nak sponsor kenduri lg utk race yg akan dtg..dgr menu pon lg hebat dari KLAVA nie..eemm kalo tak salah aku..masa Malakoff & Pacemaker run sok..so 2 kenduri dah dlm jadual..so korang apa lg..jgn dilepaskan peluang ini..mari kita sama2 berkenduri kendara setelah puas berlari berjela2..

Ok geng jumpa lg..sekian..



p/s : sorila coz lambat update ini repot KLAVA nie..semalam busy sket la..ok kalo korang tau timing & position team korang..juz bgtau aku arr..nanti aku update..



14 comments:

CAR3 said...

huhuuhuh....

Memang meriah!
Chap Ayam mmg lih buat majlis meriah...yeah...
Kene time event jenis relay ni..mmg utuh tali kasih sayang korang semua...nampak tul...huhuh

berbangga aku ngan sahabat semua!
korang memang happening!

Organiser pun dah kenal group kita, kecil atau besar, hadiah tu tetap dihargai..mekasih KLAVA dan Eddy Choo.

"Larian Utk Kesihatan"

- CAR3 -

Fiza said...

"ah la maybe dorang terdiri dari org2 tua kot..so maybe slow sket la"

hahaha.....statement takde insuran ni

btw....event ni mmg meriah & happening...bangga kejap jadi ahli CAR :)

rusfarizal rusli said...

memang superbbb geng CAR nie...jelous wa tak dapat join...tahniah lagi skali..huhuhuhuh

AYAM WORLD..!!!!! said...

bro..jgn jeles2..pasni kalo ada join jer..lama tul tak jumpa hang beb..ghindu lak rasanya..haha bgtau shakhir skalik..pon aku ghindu gak sama dia..haha

ala fiza..tuh bkn statement takde insuran..coz dorang yg ckp sendiri kat aku..si Eddy Choo tu yg ckp..hehe

TAHNIAH SEMUA..!!

stuck said...

hahaha....kalau dia cakap sendiri takpela. aku takut tahun depan CAR kena ban plak dr masuk klava

btw...nice report

AYAM WORLD..!!!!! said...

ish mana leh dorang ban..rugi besar wooo kalo ban CAR dari join..silap2 dorang merayu suh up lg team..haha

Ordinary said...

ala syoknyer...rugi tak join

AYAM WORLD..!!!!! said...

haa..pasni join la yer..hehe

CAR3 said...

Jangan menyesal dikemudian hari.

seminggu sekali....di pagi ahad kebiasaannya..huhuh

AYAM WORLD..!!!!! said...

yup tul tuh..seminggu hanya sekali jer bermesra..haha tuh yg aku turun gak tuh..walaupon xde kene mengene langsung dlm ini race..huhu

Haza said...

hahahaha- lawak, dapat makanan cap ayam jugak! Memang cam perli je.

Tapi congrats lah, banyak betol team CAR. Rajin & bersemangat, keep up the good work.

En seketeri, ramainya pelari2 yg "tak tau nama"...hehehe.

AYAM WORLD..!!!!! said...

tu la kak..memang dorang perli tuh..hehe tp takper janji free..haha

eemm yg tak tau nama tuh bkn geng CAR kak..tuh yg saya blur tuh..coz dorang pon tak bgtau saya sapa line up team dorang..so tu yg byk pelari yg 'tak tau nama daa..'..hehe

Amirul Hafiz said...

actually kami dari UPNM dah sampai awal tapi dekat Taman Metropolitan Kepong..haha

miss information.

nasib baik bas tak pergi jauh dapat juga datang ke taman Metropolitan Batu. so next time dah tak sesat la.

Acara mula 7.30am.Kami sampai dalam 7.50am. masa tu second runner dah lari. but we still want to proceed the running event.

The organizer willing untuk set upkan kami punya timing. Eventhough dapat placing last the important thing is enjoy the race.

Kalau sampai awal mesti lagi meriah event KLAVAR ni. sempat buat kecoh time nak balik je..

CAR see you again next time.

AYAM WORLD..!!!!! said...

yup..memang leh konpius.taman tu dekat antara satu sama lain..dah tuh nama pon sama jer..beza 'batu & kepong' je..huhu

anyway thanks..UPNM geng pon meriah gak..ok jumpa lg next time arr..

p/s:terima kasih gak kat geng UPNM coz posing baeekk punya ngan banner CAR..hehe

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"