EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, January 18, 2010

New Balance Pacesetters 30km Run 2010

Acara : New Balance Pacesetters 30km Run 2010
Lokasi : Padang Merbuk, Kuala Lumpur
Tarikh : 17hb Januari 2010 (Ahad)
Masa : 05:30 Pagi
Jarak : 30km, 20km & 10km
Catatan Masa CAR & Rakan-Rakan

TERBUKA LELAKI 30KM
2'12'03 - Jasni Khairil Jamaluddin CAR101 (8th) - Dpt Trofi daa..!!

2'21'15 - Hamidon Mat Aris CAR27
2'26'15 - Naresh Kumar Panjimanadan CAR105
2'26'57 - Azlan Norul Anhar CAR31

2'36'53 - Zulazlan Shah Ibrahim CAR71
2'37'00 - Mohd Hamdi Baharuddin CAR20

2'41'09 - Ahmad Farid Ellias CAR4
2'43'00 - Mohamad Saiful Razawan CAR35
2'44'00 - Kamarul Arieffin Rosli CAR84
2'48'30 - Asmadi Abdullah CAR75

2'51'13 - Mohd Hailmi Masro CAR1
2'51'15 - Abd Rashid Ahmad CAR79
2'53'06 - Ghejanthran Kalaimani CAR8
2'54'49 - Mohd Zaki Mansor CAR16
2'59'58 - Abdul Hadi Nik Mohd Hasyudeen CAR102

3'00'20 - Mohd Zuhari Amat Sadikin CAR32
3'02'32 - Rusfarizal Rusli CAR52
3'03'51 - Mohd Shakhir Ishak CAR57
3'09'35 - Abu Soffian Azzahari Abu Hasan Sazalli CAR107

3'11'43 - Omar Khaliff Tajaruddin CAR15
3'12'02 - Khairul Faisal Husin CAR66
3'14'05 - Khairul Amran Abd Aziz CAR14
3'14'22 - Syahril Nizam Kamaruddin CAR72
3'16'00 - Suhaimi

3'22'57 - Suhaimi Sulaiman CAR21
3'26'00 - Mohd Razis Abdul Rahim CAR89

3'39'00 - Sharafi Abdullah Fauzi CAR67

3'45'00 - Puah Yew Chen CAR109
3'45'00 - Mohd Zaki Omar CAR111

4'12'00 - Mohd Hamdan Mohd Satar CAR61

0'00'00 - Shawaluddin Mohd Nor CAR81
0'00'00 - Harry Shahrizan Romle CAR22
0'00'00 - Abdul Azri K Peer Mohamed CAR28
0'00'00 - Nur Azhar Azizi CAR55

VETERAN LELAKI 30KM
2'20'58 - Alam Shah Ismail Ahmad CAR24 - Dpt Trofi daa..!!
2'20'30 - Silahuddin Salim CAR74 - Dpt Trofi daa..!!

3'40'30 - Aiman Cheah Tiong Chap CAR104

0'00'00 - Abd Malek Abd Kadir CAR73 - Kecederaan kaki yg serius..huhu

VETERAN SENIOR LELAKI 30KM
0'00'00 - Mohd Suwoto Indi CAR76 - Dpt Trofi daa..!!

TERBUKA WANITA 30KM
3'22'57 - Siti Hasanah Abu Samah CAR29

3'35'21 - Che Engku Nor Amiza CAR46
3'35'25 - Nik Raiha Meriam Kosai Nik Mahmud CAR98

3'42'00 - Robiyatul Munawarah Md Arif CAR69
3'44'00 - Siti Sarah Rimasari Sulani CAR77

3'59'00 - Rafidah Abdullah CAR30

4'20'00 - Suhailywati Ramli CAR54
4'05'00 - Hasfiza Ramley CAR37

0'00'00 - Wan Noor Mahirah CAR44

VETERAN WANITA 30KM
0'00'00 - Idaizumi Othman CAR5
0'00'00 - Jenap M Said CAR62

TERBUKA LELAKI 20KM
1'26'00 - Syahidan Alias CAR87

1'41'32 - Nik Azlan Wan Talib CAR92
1'42'00 - Kamarul Faizal Tajaruddin CAR10
1'46'44 - Mohd Mahathir Abd Rahman CAR93
1'47'50 - Ahmad Hadafi Jus CAR58
1'48'06 - Deti Affendi A Kadir CAR56

1'53'48 - Mohd Noodhamiri Mohd Amran CAR86

2'06'03 - Ahmad Daud Abdul Manan CAR45
2'07'37 - Mohd Faisal Paisan CAR63
2'12'00 - Abd Ghafar Ab Hamid CAR114
2'19'08 - Elyas Nordin CAR99

0'00'00 - Suhaimi Ismail CAR34
0'00'00 - Tajaruddin Jasi CAR38

TERBUKA WANITA 20KM
0'00'00 - Haslinda Dolah CAR23 - Woww..!!Naib Juara..TAHNIAH..!!

2'15'00 - Thalagavathy Suriyakumar CAR119
2'28'03 - Hazaliza Mat Zean CAR42
2'50'30 - Irina Ramli CAR36
2'50'20 - Farhanah Mohd Khatib CAR40

3'01'20 - Melissa Aliana Baharin CAR95

TERBUKA LELAKI 10KM
48'18 - Nazib Ngainin CAR3
57'35 - Zulkipli Galeh CAR47
58'12 - Ramlan Sulaiman CAR2
90'26 - Abdul Talib Haron CAR49

TERBUKA WANITA 10KM
50'00 - Rahini Kerishnan CAR117

1'40'00 - Rojizah Ismail CAR59

MERIAH..!!aku rasa ni gambar ramai2 yg paling ramai kot..tp ada lg geng2 yg takde dlm gambar nie..kalo ada konpom lg ramai..dan konpom makin kecik muka memasing dlm gambor nie..


WOOWWWW..!!MEMANG MERIAH GILER...!!tgk gambar kat atas dah leh tau..kali ni kire paling ramai geng2 CAR interframe dlm satu gambar..tp ada gak geng yg tak sempat nak menyelit kat gambar kat atas tuh..tu pon dah nampak ramai..kalo suma ada konpom muka masing2 makin kecikla nampaknya..hehe tp apa2 pon TERIMA KASIH DIUCAPKAN PADA CAR47 ZULKIPLI GALEH @ IMAM BLUES..kerana sponsor kuih utk disantap bersama2..kita memang menghargai sgt2 bro..

Nampaknya acara ni mencatatkan 'sejarah'..bkn sejarah apa..sejarah byk sgt pertukarannya..memula nama acara cam biasala "Great Eastern 30k"..pastu dgr GE tarik diri tak mau jdk sponsor dah..dgr ada masalah 'rumahtangga'..dah tak pasal2 kena tukar nama jdk "Pacesetters 30k"..dan venue pon trus tukar gak..dari venue tradisi kat Lake Garden trus melangkaui sempadan hingga ke Putrajaya..baru berkira2 nak berlatih kat Putrajaya..tup2 dgr plak venue tukar lg dari Putrajaya ke Padang Merbuk lak..siap ngan 'kerajaan naungan' pon bertukar skali..dah jd "New Balance Pacesetters 30k"..pehh byk tul cabaran "si 30k" ni dlm memperjuangkan dirinya utk memberi khidmat kesihatan kepada runners utk mengeluarkan peluh..huhu tak kisahla brape kali tukar pon..yg penting events "wajib" tiap2 tahun ni diteruskan secara tradisi walau dlm apa jua keadaan..

Dan tahun ni gak laluan untuk acara ni pon bertukar gak..eemm tp elok gak..takkan nak ngadap jln yg sama jer..kang muak plak..tp laluan baru nie MASYALLAH..!!tgk atas kertas je dah tau 'keazaban' nya..ternyata jangkaan itu tidak meleset..kira cam perpatah "tak indahnya khabar dan tak indah juga rupa"..huhu ish ni perpatah buat sendiri tau..jgn korang amik perpatah ni bwk masuk exam lak..konpom failed..

SEKALUNG TAHNIAH BUAT CAR23 HASLINDA DOLAH..kerana berjaya merangkul tempat kedua dlm kategori Wanita 20km..TAHNIAH LINDA..!!teruskan usaha..!!

Tepat kul 5.30 pagi semua runners kategori 30k selamat dilepaskan..setelah air-hon yg dipicit oleh Presiden PACM Encik Rustam berbunyi..maka bermula langkah2 ke arah mengejar 'keazaban' yg bakal dilalui dihadapan..dari Padang Merbuk trus ke arah Istana Selangor..melalui Tugu Negara dan keluar semula ke Jln Parlimen..tp tak ke bangunan Parlimen la coz kitaorang bkn Ahli Parlimen..huhu kemudian memasuki jln sebelah stesen komuter Bank Negara..dan terus ke arah Kompleks Kerajaan Jln Duta dan terus ke Sri Hartamas..tp laluan gelap yg amat..dah macam lari dlm hutan daa..iala subuh2 gajah dah lari..huhu

Setelah membuat pusingan di Petronas Sri Hartamas utk menuju semula ke Kompleks Kerajaan Jln Duta..aku tgk apa nie..!!!takde check point ker..??iala at least bg tali ke apa ker sebagai bukti..check point timing chip pon takde..yg ada hanyala 1 2 org volunteer2 dan anggota polis yg letih je muka aku nengok..ish ni kalo aku 'keliwon' ni konpom dorang tak tau..nak je aku bgtau kat geng2 yg berselisih ngan aku suh dorang pusing trus jer..takyah susah2 lari nak pusing sampai petronas tuh..iala bukan ada check pint pon..nak risau apa..tp aku lak tak sampai ati nak bgtau..iala kang kalo dorang main short-cut kang cian lak dorang coz tak puas nak 'mengazabkan' kaki..lgpon biarla dorang..biarla dorang penat cam aku gak mentawaf petronas tuh..hehe tp aku dgr ada gak runners yg 'keliwon' gak..bagus2..itula yg terbaik..

Sampai Kompleks Kerajaan Jln Duta..nak menuju semula ke Padang Merbuk..kat sini dah mula berselisih ngan runners 20km..ooohh baru aku ingat dorang stat kul 6.30 pagi..patutla dorang baru sampai sini..haaa..dari kompleks sukan tenis jln duta tuh trus belok kanan..tuh dia 'azab' menanti..'double hills' tersergam indah di depan mata..walaupon dijamu ngan rumah2 yg indah serta besor yg amat..tp laluan tuh memang tak indah langsung..mau tak mau kena gak mendaki jln yg berbukit yg bertingkat2 tuh..kat sini barula nampak check point..dptla gelang kaler hijau..sampai puncak sebelum laluan menuruni bukit..nampak lak kelibat 'si power gel'..apa daa..punya la jauh nak mencari engko..dah terlambat..tekak aku pon dah tak lalu nak telan power gel tuh..huhu

Kali ni masa sampai kat area 'Tijani'..dan selalunya akan ke kiri untuk menuju ke laluan yg keluar ke bank negara tuh..tp dorang kasi tukar laluan..kasi belok kanan lak..dah slalu sgt belok kiri katanya..laluan ni keluar kat Lebuhraya Mahameru yg kat depan Wisma Tani tuh..kat sini runners 10km dah stat 'masuk daun'..sampai Wisma Tani trus masuk semula ke jln Istana Selangor dan terus menuju ke arah Tugu Negara untuk keluar ke Jln Parlimen..ishh..!!ni masa mula2 td dah lalu dah jln nie..napa nak lalu 2 kali ni..!!

Keluar je ke Jln Parlimen..korang pon tau kan Padang Merbuk dah terpampang di depan mata..wahh syok je aku tgk runners belok kiri trus ke finishing kat Padang Merbuk tuh..tp aku & gang2 30k tidak dibenarkan sama sekali utk turut serta membelok ke kiri..kena trus daa..pastu lalu blk jln kat sebelah stesen komuter Bank Negara tuh..haa pastu baru masuk finishing..aduhhh..!!walaupon aku dah tau dah laluan ni..tp nak mengharunginya amatla memeritkan..

Kat sini aku nampak Uncle Malek CAR73 senang syok berjalan lenggang kangkung..ish napa lak ngan Uncle Malek ni..??slalu jgn mimpi la aku nak 'sayur' dia time lari..laju cam bullet train Uncle Malek nie wehh..so tanya punya tanya..rupanya beliau mengalami masalah kaki yg dah melecet yg teruk..patutla..ish kalo aku pon memang takleh lari gak..dari riak muka Uncle Malek ni aku tgk..memang kesakitan yg amat sgt sedang membelenggu diri beliau ketika itu..tu la nak wat camne ye tak..kaki dah sakit..

Bersama geng2 lain yg baru sampai dan yg tak sempat nak interframe dlm pic yg kat atas tuh..huhu

Secara keseluruhannya acara ni memang byk kelemahan lg..bkn nak kondem..iala ni bknnya pertama kali acara ini diadakan..dah byk kali dah..so tak sepatutnya masalah2 remeh leh berlaku lg..cam water station..memang la water station ada..tp dlm 5 water station tuh hanya satu je yg provide isotonik water..yg lain suma takat bg air kosong jer..aduss mana leh camni..dah tuh kat finishinhg pon takde gak air isotonik..yg ada air milo jer..beratur panjang memang tak ingat la..dah macam nak beli tiket wayangla plak..ish apa yg dah jdk ni..??kena boikot ker..??

Check point pon ye gak..patutnya kena la letak 1 atau 2 check point..iala dah pakai timing chip kan..so apa salahnya kat mark 10km dan 20km letak timing chip check point..so runners pon takleh nak 'tipu'..iala kalo org nak 'cilok' anytime pon leh..pastu dgr kat finishing..ramai runners 30km yg tak dpt finisher shirt & medal..especially runners yg slow..ish ni pon tak patut terjadi gak..kalo camni konpom dorang tak mau lari dah distance jauh2..iala buat apa penat2 lari jauh2 tp tak dpt apa..kita lg kalo leh nak galakkan lg ramai runners baru join distance yg lebih jauh..tp nasib baik pihak penganjur PACM berjanji akan memberikan semula 'hak' mereka..bagusla kalo ada jln penyelesaian begitu..

Dan secara peribadi..ni dari pandangan aku la..kalo nak bandingkan..penganjuran tahun lepas lebih baik dan berjaya dari tahun nie..sepatutnya tahap penganjuran akan bertambah baik dari tahun ke tahun..tp kali ni tak plak..tp takpela..maybe masalah yg dihadapi oleh pihak pengajur dlm mencari penaja..sehingga 'terlepas pandang' benda2 remeh nie..apa2 pon diharapkan masalah2 remeh seperti ini tidak akan berlaku lg di penganjuran tahun hadapan..

Dan pada sahabat2 yg berjaya menamatkan larian anda tak kirala 30km ke 20km ke atau 10km ker..SETINGGI-TINGGI TAHNIAH DIUCAPKAN..!!ingat kita tak mementingkan kepantasan atau kedudukan..yg penting kita join sambil kita memeriahkan lg acara larian itu serta dpt berjumpa dan beramah mesra dengan rakan2..dpt habiskan larian pon sudah satu kejayaan..kalo dpt kedudukan atau catatan masa yg baik itu adalah satu bonus..asalkan berpeluh kerana bersenam secara tak langsung akan menyihatkan badan..kerana kita berlari untuk kesihatan..


p/s : ok gambar geng2 CAR yg naik podium & yg dpt tropi nanti aku upload..coz itu photografer lum upload lg la gambar2 tuh..

4 comments:

Anonymous said...

mmg semangat geng car ni... btw kalo org cina leh x join car?

CAR1 said...

biasala geng CAR memang slalu meriah..!!huhu ish napa lak tak boleh nya org cina nak join..as long dia runner bleh join..dan tak segan/malu nak bawak nama "Chap Ayam"..huhu

kaki LARI said...

salam..

eh..sy tak dapat trofi la bang..huhu

CAR1 said...

haa ye ker..hehe ingatkan dpt trofi..hehe ok nanti tukar..

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"