EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Tuesday, July 5, 2011

NTV7 Feel Good Run - Laporan


**Jgn lupa hantar data utk Anugerah Pelari Tegar sebelum 17 Julai 2011! Sekian, terima kasih

Acara: NTV7 - Feel Good Run 2011
Tempat: Sri Pentas, Bandar Utama
Tarikh: 3 Julai 2011
Masa: 7.30pg
Jarak: 7km

Catatan Masa Rakan2 CAR:
7KM Feel Good Run

36:55 Mohd Hanafy Anas (CAR 159)
37:00 Muhammad Rizal Osman (CAR 191)
40:33 Sharafi Abdullah Fauzi (CAR 67)
48:02 Onn Mohd Yusof (CAR 197)
50:34 Mohd Zaki Mansor (CAR 16) – Lari pakai kain pelikat + rambut afro!!
50:34 Wan Azmi Wan Ngah (CAR 130) – Lari pakai kain batik wife + rambut balung ayam!!

00:00 Shawaluddin Mohd Nor (CAR 81)
00:00 Muhammad Redzuan Othman (CAR 173)
00:00 Kamarul Faizal Tajaruddin (CAR 10) - Lari bersama wife… phheeewwiiitt!
00:00 Razif Yahya (CAR 121) – Lari sambil tolak stroller baby.. This is best Bro!!

46:32 Ida Syahidah Ibrahim (CAR lom dpt no) - ngee.. tggu no betuah ye..
50:34 Siti Nur Aisyah Norden (CAR 96) – Lari pakai kain batik!!
58:04 Noorzila Abd Latiff (CAR123) – Lari pakai kain batik!!

3KM Run With Celebrities

27:00 Roslan Muhammad (CAR 175) – Keluaq brite kt buletin 1.30 TV3.. dah popular bro!!

Laporan disediakan oleh - Ayam Kudut!

I FEEL GOOD!!!! Tu dia… jumpa lagi kali ni Ayam Kudut mai wat repot lagi.. haha.. kakak, adik, abang, pakcik, makcik, mai mai duk rapat sikit muka kt pc tu… fokus naaa.. baca sampai abes jgn tetidoq plak xpon meleleh ayaq liuq!! Ngee..

Ok seperti yg kita semua tau acara ni adalah betujuan utk ‘charity run’.. setiap yuran pendaftaran yg kita beri tu di sumbangkan pada mereka yg lebih memerlukan… 4 pertubuhan amal yg menerima sumbangan ialah Malaysian AIDS Foundation (MAF), The National Austism Society of Malaysia (NASOM), National Cancer Society of Malaysia & The Heart Foundation of Malaysia… so, sambil lari tu kita beramal la.. dapat gak pahala… kn? kn? Ramai jugak peserta yg hadir… kira-kira 5ribu lebih jugak la… ada 4 kategori iaitu 7KM Feel Good Run, 3KM Run with Celebrities, 3KM Costume Fun Run & 700M Kids Run..

Acara bertempat di Persiaran Bandar Utama, Sri Pentas.. kali ni kita nk buat kelainan sikit.. apa yg lain tu ye? Ermmm lari pakai KAIN BATIK & PELIKAT… bunyi mcm x brape lain kn?? hehehe.. yela sbnrnye dah ramai runners skrg ni lari pakai kain.. mcm bro Yim (CAR 188), kain & dia dah sinonim la… kalu dia x pakai org rasa pelik!! Ni kira percubaan berani mati la dari anak2 ayam yg baru nk menetas ni.. tu dia… nk nmpk lg berani mati, kak limah pakai bju kurung kedah skali.. ni kira stail hantu makcik karipap la tp bakul plk tinggal kt umah! hahaha.. sempoiiii….

Kak limah bukan sorg je pakai kain, ada kak Zila (CAR 123), bro Aki ultrakeding (CAR 16) & bro Oren Man Skinhead aauuww aauww (CAR 130).. hat jantan ni siap pakai balung ayam kt kepale!! adehh… bepinau mata awek2 tgk.. yg juling sampai tesembul bijik mate pn ade gak.. kesian… huhu.. masa duk tggu nk start dlm kandang tu jmpe plk ngan Aishah Sinclair & Dynas Mokhtar.. Ape lagi muka kami yg mula2 mcm ayam berak kapor.. almaklumler mengantuk.. trus berubah mcm muka ayam kene santau! (errkk cmane rupenye ek?? Try r santau ayam sekoq tgk apa jd… hihihi) menyengih x hengat la…. Masing2 gedik kemain.. Begambo sakan naaa!!

Sebelum start kita posing maut dulu! Hehe ...

Flag off 7km tepat 7.30am.. dengar je bunyi “pooonnnnnnn” semua mencicit lari.. kami da pakat nk lari sama-sama pace ultramarathon… geli-geli je.. kihkihkih.. tu dia mcm artis!! Ramai benor peminat tepi2 jln tu amik gambo kami.. adehh kembang kuncup idong kak limah ha… cehh prasan gler! nasib x tekoyak kain tu… haruuu…. Smp depan One Utama jmpe bro Kadok Toing Toing (CAR 49) dengan beskal kontotnye ler.. dia x lari pn.. jd Kassim Baba tukang amik gambo… ehh x lupa jugak dgn Abe Luvis (CAR 109) pn jadi kamera men aritu… kam sia bro!!

Lari punya lari, punya lari, sampai ler belok ke arah perumahan di Jalan BU 4/6.. uiihhh sampai sini jln dah jd sempit oiii… payah benor kak limah nk potong hah… ade plk yg bejalan tengah2 nun.. nk marah kesian.. redah je la… nyelit2 sikit.. bila tiba mark 2KM tedengaq riuh2 kt blakang.. toleh2 rupanya superman tgh lari… pergghh laju giler!! Rasenye dia malu kot pasal spender dia kt luar tu yg org jerit2 tuh… aaauuwwww… tegoda mak, nyah!! Hihi

anak2 ayam bersepah berlari ...

Lari lagi… yah.. yah.. yah… bila trase pace laju, slow balik… bukan ape risau kain batik telerah je! Kang naya plk… adehh.. rupenye bukan senang lari pakai kain ni.. bila kain da basah ngan peluh, seluar tigh kt dlm mcm melekat plk ngan kain tu… tgk ayam2 jantan (oren man & ultrakeding) yg pakai balung kt blakang tu siap lari angkat2 kain lagi! Aauuwwww… Xkn kak limah nk selak plk kn? Ish ish jgn buat kje gilo…

Wuuiiihh jauh lagi pejalanan, belum luas lagi pemandangan mata si kudut nih.. Mark point 3KM masih lagi dalam kawasan perumahan Jalan Bandar Utama… Adehhh.. bila nak keluaq dari jalan kecik ni?? Rimas plak rase.. nak bukak turbo kang takut kain pon tebukak! Aiisssshhhh… jgn cari pasai… sabaq naa sikit je lagi nk masuk Persiaran Utama nun..

Lari lagi, lari.. yah yah yah.. smp ler ujung simpang jln tu, slow sikit tukaq gear… depan sye ade plak sorg runner ni pakai ‘bib mesej’.. pin elok je blakang baju… dia tulih ape tau… “AWAS.. MUATAN BERAT!!” tu dia haa… khussss smangat!! Mata duk kalih atas bawah, atas bawah.. glurrpp… memang berat oiiii!! Begegaq tanah tu, nasib jalan x pecah je… kahkahkah..

Pum pang pum pang dok belari rupenye dah sampai mark point 4KM.. kt sini ada water station… wahh meriah beb!! Air mineral ada, air Gatorade ada… air fresh orange je tadak.. kalu nk, bwk sendiri.. haha.. sekali tgk dari jauh dah macam semut api hurung secucuk Sate Kajang Haji Samuri je… tu dia hahhh.. berebut kemain lagi, nengok muka masing2 nikmat betul dapat teguk air.. lagi 3KM nk abih tayah minum beria2 sgt ler kang senak perut plak.. huhu..

Lepas Persiaran Utama, masuk plak Lebuh Bandar Utama.. kt sini tejumpe plak ngan Seelan Paul (alaaa yg dulu bekas deejay Radio Era tu).. Brader ni elok je duk tecongok kt tepi divider jln tu sambil ketuk2 plastik pong pong.. kasik support all the runners yg tengah belari.. This is best bro!! Teringat plak mse sye men‘cheer’kan korg kt tepi Pavilion event SCKLM lastweek.. hehehe

Dengan Seelan Paul, tu dia x takut kne lenyek ngan van, haha

Aii xkn tengok je kan? Mana boleh lepas peluang camtu je.. apa lagi begambo sakan ler ngan Seelan! Tepi jalan pon jadi ler… hehehe.. memang fotogedik sungguh la… bukan senang dpt peluang beramas mesra ngan selebriti.. dah nama pon “celebrities run”, kalu tadak celebrities tu janggal plak nama event ni… mau tukaq nama “teletubbies run”.. pasal yg join sume comel-comel blake temasuklah sye.. hikhikhik..

Sepanjang KM5-6 ada jugak ler segelintir pemandu yg x brape peka dengan keadaan lalu lintas ni… dah sah sah nampak beribu orang duk belari atas jalan tu, nk jugak dia lalu.. dah tu duk hon - pon! pon! pon! kt brader route marshall yg jaga simpang tuh.. kesian brader tu x pasai2 kene sembuq.. kite pon boleh naik angin bile tengok kejadian tu,,, selfish sungguh lahai org ni.. tadak kesedaran sivik langsung!! Kami ni bukan ler suke2 nk lari tehegeh2, tegedik2 atas jalan tu.. ni Charity Run ler.. betimbang rase la sikit!!

Haiii kak limah, jangan marah2 kang telondeh kain… haha.. lebih kurang 500meter lg nak sampai finish line, kami kene tahan ngan polis trepik.. adehh…kacau pace ultra betul la… first time kak limah belari kene tahan ngan polis kt trepik lite.. nmpk benor lembab betul lari.. haha.. xpe2 untuk keselamatan pengguna jalan raya & keselamatan kite jugak kn? So jgn selfish.. kite ikot je arahan pak polisi itu.. huhu..

Lepas tadak kreta kami hayun langkah lenggang kangkung ke finishing line tu dengan penuh begaya skali.. abes je trus dapat sijil + medal + goodies beg.. yang bestnye dia pakai bagi je, tak cek pon pakai “message bib” tu ke dak.. kalau dah tak cek maknanya yang tak register pon boleh dapat ler.. hahaha.. takpa la lagipon banyak giler sijil & medal tu bekotak2 ha.. kira organizer buat charity jugak la tu..

Tapi kan, tapi kan.. setau sye la org yang lari “haram” ni (tadak bib/ tak reg) taleh upadate mileage dalam carta Pelari Tegar.. errmm sila rujuk syarat2 ye… Harap2 semua yang join tu jujur la ye bila nak meng‘update’ mileage.. ngee..

Ntah macam mana elok je sampai finish line hujan pon turun.. hujan rahmat ni.. betempiaran sume lari mencicit cari tempat teduh.. tu yang tak dapat amik gambo ramai2.. ni yang tinggal mana yang ada je.. so pada kawan2 yang join tapi nama tadak kt report ni blh la update kt chat box tepi tu.. nnt Mr/Ms Seketeri blh tulun update kan..

So far, event ni memang tebaik… da bomb sume!! Siap ada karnival bagai kat dalam perkarangan Sri Pentas tu.. dapat mentekedarah eskrem dlm ujan2.. uuiiihh layannn.. dpt sekut merie free lagi.. cekedis free lagi.. Gatorade free lagi.. mmg charity sungguh ler.. terbaek dari ladang! Hahaha..

Ok la cukup sampai sini je report dari sye, Ayam Kudut.. Sekian saje, jumpe lagi di lain acara… Semarak kesukanan, Berlari sepanjang zaman… Peace yooo!!

4 comments:

ruby said...

terbaek yor.. ecah kebaboom!! :)

stuck said...

hidup ayam kudut!! hahaha...nice report :)

Ayam Kudut said...

ni sume citer merepek je... otak da bocoq tadak idea... tggu plumber dtg mai tampal hat mana bocoq tu lmbt sgt.. sudahnye jd lagu tu la repot.. haha

Anonymous said...

cun laa ayam kudut ni...

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"