EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, September 6, 2010

Majlis Berbuka Puasa CAR 2010 - Laporan..!!

Acara : Majlis Berbuka Puasa CAR 2010
Tempat : Cafe D'jala Mas, Istana Budaya, Kuala Lumpur
Tarikh : 03hb September 2010 (Jumaat)
Masa : 06:30 Petang Hingga 09:00 Malam

KEHADIRAN :-

CAR1 Mohd Hailmi Masro
CAR2 Ramlan Sulaiman
CAR4 Ahmad Farid Ellias
CAR5 Idaizumi Othman
CAR7 Wong Ram Bo
CAR28 Abdul Azri K Peer Mohamed
CAR52 Rusfarizal Rusli
CAR54 Suhailywati Ramli
CAR85 Sharifah Norsuhaida Sy Abd Karim
CAR106 Azizi Farish Zainal Abidin
CAR179 Ahmad Baihaqi Solahuddin
CAR180 Mohd Syafarin Jais
CAR74 Silahuddin Salim
CAR145 Fairul Mizam Zamani
CAR32 Mohd Zuhari Amat Sadikin
CAR135 Nor Aini Abu Kasim
CAR136 Nor Asyikin Abu Kasim
CAR71 Zulazlan Shah Ibrahim
CAR14 Khairul Amran Abd Aziz
CAR16 Mohd Zaki Mansor
CAR17 Mohd Zaini Mansor
CAR30 Rafidah Abdullah
CAR36 Irina Ramli
CAR37 Hasfiza Ramley
CAR44 Wan Noor Mahirah Majidin
CAR48 Rustam Affandi Zaihan
CAR49 Abdul Talib Haron
CAR55 Nur Azhar Aziz
CAR63 Mohd Faisal Paisan
CAR67 Sharafi Abdullah Fauzi
CAR83 Junaidah Mohd Ishak
CAR84 Kamarul Arieffin Rosli
CAR90 Munzir Alawi
CAR91 Fazilah Abdul Manan
CAR103 Wan Hanifa Wan Yusoff
CAR123 Noorzila Abd Latiff
CAR161 Mohd Khaerul Azlin Abdul Manaf
CAR178 Syahrul Idris Saleh
CAR138 Mohd Sabri Che Kar
CAR69 Robiyatul Munawarah Md Arif
CAR160 Salina Samsudin
CAR159 Mohd Hanafy Anas
+ Kanak-Kanak (1)
+- Kanak-Kanak (2)
CAR82 Afif Badroddin
+ Isteri
CAR10 Kamarul Faizal Tajaruddin
+ Tunang
CAR8 Ghejanthran Kalaimani
+ Adik
+ Rakan
CAR40 Farhanah Mohamad Khatib
+ Suami
CAR166 Ida Maria Amiruddin
+ Rakan

Acara wajib..!!mekasih kat Aini..coz gambar nie guna kamera SLR dia..kalo nak harap kamera digital aku memang gelap le gambor nie..huhu

MERIAH SUNGGUHHHH..!!!tu yg aku leh gambarkan keadaannya Majlis Berbuka Puasa Chap Ayam Runners 2010 kat Istana Budaya ari Jumaat lepas..memang meriah sket dari tahun lepas..bkn sket..meriah byk kot..haha iala kehadiran pon bertambah dua kali ganda dari tahun lepas..apa2 pon TERIMA KASIH AKU UCAPKAN PADA SEMUA SAHABAT2 SEPELARIAN KU YG SANGGUP TURUN UNTUK MEMERIAHKAN LAGI MAJLIS BERBUKA PUASA NIE..WALAUPON TERDAPAT BEBERAPA KESUKARAN TAPI KORANG MEMANG SPORTING..!!!

Aku biasala sebagai pengelola so kenala dtg awal..tak mau cam tahun lepas..gatal sgt nak naik keta..trus terjerumus ke dalam lembah jem yg menakutkan..tak pasal2 tuan pengelola yg sampai last..haha so tahun nie aku decide nak naik moto jer..iala leh cilok2..so takde pening sgt nak pikir psl jem..tp naik moto pon pening gak melayan jem nie..iala kenderaan terlampau byk..memang melampau2 lak byknye..sampai nak cilok pon payah beb..target nak sampai dlm 6.15..tup2 6.30 gak sampai..sampai jer tgk2 ada lg awal dtg..ingatkan aku yg paling awal..memang sah bersemangat..hehe


So difahamkan seat suma memang SOLD OUT..!!wow dasat tuh..so kali nie meja utk geng CAR dorang bubuh kat belah dlm Istana Budaya..bkn kat halaman Cafe tuh..iala dorg tambah meja coz nak tambah untung..iala permintaan tinggi..hehe tak kisahla kat mana pon..yg penting memang area tuh geng CAR je yg konker..


Dan yg tak brape best nya kali nie..bkn tak best apa..juz kesian aku tgk ada geng2 yg terpaksa berbuka dlm keta dek penangan trafik jem yg amat melampau..yg macam aku citer kan td..ada berbelas org gakla yg sampai lepas waktu berbuka..tula nak wat camner ye tak..kalo dah terjerumus ke dalam jem memang takleh nak wat apa..apa2 pon TAHNIAH gak aku ucapkan pada korang coz berjaya sampai gak..walaupon aku tau mesti korang angin satu badan psl jem yg melampau tuh kan..hehe


Apa2 pon aku nak ucapkan TERIMA KASIH YG TAK TERHINGGA SEKALI LAGI PADA KORANG YG SUDI BERSAMA2 MEMERIAHKAN MAJLIS BERBUKA PUASA KALI NIE..rasa seronok sgt2 coz dpt berkumpul ramai2..iala dah lama tak bermuzakarah ramai2 camnie..slalu time abis larian jer..iala bulan posa mana ada join larian..tp time larian pon tak dpt kumpul seramai nie gak..huhu aku rasa suma kengkawan pon rasa camtuh gak..suma sure rasa seronok..iala ada tuh sampai tak ingat nak blk..dek kerana seronok yg melampau..melampau lg..dek kerana seronok sgt..sampai aku kul 2 pagi baru sampai umah..hehe

INSYALLAH..kita akan jadikkan Majlis Berbuka Puasa nie sebagai acara wajib tahunan..so aku harap tahun depan..kalo panjang umur..kita jumpa lg dengan kehadiran kalo leh lebih ramai lg la dari tahun nie..kalo leh biar satu cafe tuh kita je yg konker..hehe tp kalo ada cadangan nak ubah venue tahun depan..leh usulkan..so kita leh pertimbangkan..coz buat masa nie memang kita anggap cafe kat Istana Budaya nie sebagai venue tetap yg sesuai sgt2..hehe tp takpe..kalo ada cadangan tempat lain dan harga yg ok..leh bgtau aku eekk..


Tapi sebelum tuh..ada satu benda yg aku nak bgtau dan nak tegur sket kat sini..aku bkn nak marah & bkn nak mengeluh..emm walaupon ramai yg dtg..tp sebenarnya ramai gak yg tak dpt dtg walaupon dah bg persetujuan konpom nak dtg..bkn apa..kalo tak dpt dtg TOLONGLAH BERITAHU AKU AWAL2..!!aku tak marah pon..iala dah kalo korang ada hal penting tak dpt nak dtg..takkan aku nak marah kot..so lehla aku cancel & kuarkan nama dari list..jadi bila korang senyap tak inform apa2..aku anggap korang akan dtgla..padahal korang sah2 tak dpt dtg..so yg kelam kabut & keluh kesah nya tuan pengelola majlis la..sian kat aku tau..huhu


Bkn apa aku kesian kat korang jer..walaupon kena gak kesian kat diri aku gak..iala korang tgk apa yg dah jadik..bila nama korang dah ada dlm list..so aku pon dah proceed confirmation booked seat utk korang..so pihak cafe dah reserved seat tu utk korang..so bila takde sebarang pemberitahuan yg mengatakan korang tak dpt nak dtg..pihak cafe mana la tau..dia follow latest booking yg aku bg la..jadi bila korang tak dtg tanpa bgtau..so SEAT KORANG TETAP KENA CAJ..!!!haa tu yg aku kesian kan tuh..iala dahla korang tak dtg..sah2 tak jamah langsung juadah kat situ..tp tup2 kena bayar lak..sama harga lak tuh cam org yg melantak juadah kat situ..so tu yg aku kesian..


Aku dah cuba ckp kat tokey cafe tuh minta excludekan nama2 korang yg tak dtg nie agar tak kena caj..tp dorg kata nie prosedur & peraturan..iala ari tuh kan SOLD OUT..!!so bila dah sold out..dorg terpaksa tolak org yg dtg kemudian yg nak join..so kalo aku bgtau dorang awal2 aku cancel tempat korang..so dorg leh jual seat tuh kat org lain..so senang ckp..dorg tak mau tanggung rugi..coz tuh bkn masalah dorg..yg dorg tau bila kita dah booked..itula yg dorg ikut..kalo korang inform aku ckp tak dpt dtg sebelum pukul 2 ari jumaat ari tuh..dorg still leh accept lg kalo nak cancel..coz ramai gak aku tgk org yg dtg secara walk in..dan terpaksa pulang hampa walk in gak coz tak dpt seat..

So aku pon jdk serba salah..camner nak buat nie..NAK LUDAH MATI EMAK..NAK TELAN MATI BAPAK..TAK NAK TELAN OR BUANG DIRI SENDIRI LA YG KIOK..!!so terpaksala aku settle kan bil utk korang yg tak dtg nie gak..kang kalo aku tak settle kang..sah2 kena cuci pinggan lak aku..huhu so ni yg aku jdk serba salah nak mintak gak ngan korang yg tak dtg nie ongkosnya..iala aku dah kena byr..kalo sorg dua takpela gak..nie sepuluh org beb..!!bengkok pakcik..huhu


So aku harap pasni tolongla yer..kita nak sronok2 dan bkn nak nyusahkan sapa2..aku juz membantu jer utk merialisasikan majlis nie..aku tak mendesak pon suh korang bayar direct..atas dasar percaya kengkawan..aku tak kisah kalo korang bayar masa time berbuka tuh..dan satu lg aku mintak..so pasni kalo betul takleh join..TOLONG INFORM KAT AKU..JGN INFORM KAT ORG LAIN..!!kalo org lain tuh lupa nak bgatu aku camner..???tak ker haru biru kuning jingga nanti..!!takkan susah sgt nak inform kat aku kot..sms berapa sen jer yer tak..so aku harap korang yg berkenaan memahamila ye situasi sukar nie..huhu tp apa2 pon aku MINTAK MAAF BYK2..bkn niat aku nak nyusahkan korang utk byr..


Ok habis citer psl tuh..sambung blk citer..hehe ok takde apa yg aku nak citer lg..panjang benor dah repot kosong aku nie..tp aku nak ucapkan terima kasih gak pada Ghejan + Adik + Rakan..sanggup dtg bersama2 memeriahkan majlis nie..tabik spring toingggg...!!!u memang sportingla Ghejan..kitaorg memang berbangga coz dpt geng cam u..tak lupa gak ngan Rambo..dah tahun kedua join majlis nie..dtg direct dari seremban tuh..mekasih byk2..dan satu lg pada Syafarin & Baihaqi..yg dtg direct dari sekinchan..walaupon dlm tugas (syafarin) tp sanggup dtg gak..korang memang best beb..pada Ida Maria..relak beb..jgn tensen2..hehe iala sian dia..kul 8 lebih baru sampai..org suma dah tersandor kekenyangan..hehe iala dah terperangkap maut dlm jem..takper2 yg penting u sampai n enjoy eekk..dan pada geng2 CAR yg lain..tak dpt aku nak sebut semua nama kat sini..KORANG MEMANG SPORTING ABESSS..!!!MEMANG SERONOK2 SGT DPT BERKUMPUL NGAN KORANG SEMUA..!!


Ok INSYALLAH tahun depan kalo panjang umur kita buat lg..dan tak lupa next agenda kita..MAJLIS PERJUMPAAN RAYA..!!MASA NEWTON 25KM 26 SEPTEMBER 2010 NANTI..!!info lanjut nanti aku akan di beritahu kemudian yer..akhir kata..di kesempatan ini aku mohon beribu kemaafan jika ada terkasar bahasa atau perbuatan ngan korang semua selama ini..di hari yg mulia ini..harap kita lupakan segala sengketa antara kita dan kita buka buku baru eekk..TERIMA KASIH SEMUA..!!!DAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN..dan pada yg memandu utk blk ke kampung beraya..berhati2 ketika memandu di jalan raya atau lebuh raya..kita nak pulang beraya..nak berkumpul ramai2 ngan kengkawan lama kat balai raya..so memandu jg macam hantu raya..nanti bertambah lak pusara di lebuh raya..hehe


Sekian..

9 comments:

ramlan said...

harap semua pakai pakaisn cantik2, yg dah beli baju raya tu pakai je lah jumat nih, yg lawa tu ditambah lawakan, yg hensem tu pun kena dihensemkan lagi sambil menjamu selera & bermaaf2an...usha2 jeling2 pandang2

CAR1 said...

yup tul tuh..kasi melaram kaw2 sket ari jumaat nie..iala setahun skalik jer nak melaram ngan kengkawan..slalu jumpa asyik dok pakai pakaian suka or vest jer..so kali ni kasi tukar sket..haha

rusfarizal rusli said...

nanti saye letak BEDAK banyak2..huhuhh

CAR1 said...

yaa..kasi letak bedak byk2..nanti cantik baru tau..!!haha

June Malik said...

lewat sikit sampai tapi seronok dpt jumpa rakan2 CAR yang sebelum ni kat fb/blog aje :) insyaallah next year join lagi ! tahniah kepada penganjur, bukan senang nak buat ni memang faham :) sangat menghargai !

June Malik said...

lewat sikit sampai tapi seronok dpt jumpa rakan2 CAR yang sebelum ni kat fb/blog aje :) insyaallah next year join lagi ! tahniah kepada penganjur, bukan senang nak buat ni memang faham :) sangat menghargai !

Sharafi said...

mmg best,meriah..bkn snang nk organise,tq bro...

CAR1 said...

takde hal geng..sedia berkhidmat..hehe anyway aku pon enjoy..n selamat hari raya..

Cek Ida Maria... said...

tak marahh..geram je...kat jam tuu
;)..1st time join majlis CAR.. menarik tertarik..tq manyak2 tuan organizer susah2 sms panggil sume org..memandangkn dh lama sy xbukak intenet..len kali panjang 'umur larian' ku nk join lg majlis2 segala CAR..jumpa laie di majlis raya@newton!

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"