EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Friday, March 26, 2010

Energizer Night Race 2010

Acara : Energizer Night Run 2010
Tempat : Kelab Komuniti Taman Tasik Cyberjaya
Tarikh : 27hb Mac 2010 (Sabtu)
Masa : 06:00 Petang
Catatan Masa CAR & Rakan-Rakan

sori beb..ni je yg ada..gambar suma kelam2 jer coz lighting source kurang..huhu tak kisahla janji ada gak gambor ramai2 ngan banner & bendera..sori beb kalo ada geng yg "termiss" dlm gambar nie..rasa cam ada yg "terpotong" kat tepi tuh..maklumla photographer amatur..huhu

LELAKI TERBUKA 42KM
3:22:54 - Azlan Norul Anhar CAR31 - NAIB JUARA..!!TAHNIAH BRO..!!
3:48:38 - Mohd Hamdi Baharuddin CAR20 - Tempat Kelapan..TAHNIAH..!!

4:04:41 - Mohd Saiful Razawan CAR35 (19)
4:09:59 - Zulazlan Shah Ibrahim CAR71 (23)
4:23:18 - Abdul Hadi Nik Hasyudeen CAR102 (37)
4:48:38 - Ahmad Yusran Khalid CAR127 (61)
4:53:37 - Ahmad Farid Ellias CAR4 (77)
4:56:18 - Ahmad Hadafi Jus CAR58 (84)
4:58:17 - Sharafi Abdullah Fauzi CAR67 (90)

5:03:34 - Mohd Zaini Mansor CAR17 (94)
5:09:46 - Hamidon Mat Aris CAR27 (101)
5:10:18 - Mohd Zuhari Amat Sadikin CAR32 (105)
5:15:25 - Mohd Zaki Mansor CAR16 (123)
5:20:25 - Shakhir Ishak CAR57 (134)
5:22:13 - Mohd Nizam Abas CAR144 (136)
5:24:36 - Sanorhizam Sadili CAR149 (139)
5:25:09 - Khairul Amran Abd Aziz CAR14 (142)
5:33:49 - Mohd Zaki Omar CAR111 (167)
5:37:29 - Mohd Hailmi Masro CAR1 (177)
5:37:59 - Zamanhuri Otin CAR129 (182)
5:38:03 - Syahril Nizam Kamaruddin CAR72 (183)
5:51:37 - Mohd Hanafy Anas (200)
5:56:58 - Nur Azhar Azizi CAR55 (212)

6:02:38 - Fairul Mizam Zamani CAR145 (221)
6:04:27 - Shahruldisah Mohd Shah (224)

2:14:08 - Hafis Mahmud CAR113 - DNF
0:00:00 - Suhaimi Sulaiman CAR21 - DNF

LELAKI JUNIOR VETERAN 42KM
3:32:07 - Alam Shah Ismail Ahmad CAR24 - JUARA..!!TAHNIAH UNCLE..!!!

6:05:09 - Arumugam Subramaniam CAR134 (109)

tu dia..akhirnya..!!!berjaya gak dpt title JUARA (Champion)..!!!TAHNIAH UNCLE..!!

WANITA TERBUKA 42KM
5:11:50 - Nik Raiha Meriam Kosai Nik Mahmud CAR98 (15)
5:25:08 - Hasfiza Ramley CAR37 (19)

6:05:35 - Hazaliza Mat Zean CAR42 (37)
6:11:16 - Idaizumi Othman CAR5 (38)
6:31:40 - Wan Noor Mahirah Majidin CAR44 (46)

0:00:00 - Siti Hasanah Abu Samah CAR29 - DNF

WANITA SENIOR VETERAN 42KM
6:01:35 - Jenap M Said CAR62 (19)

TEAM RELAY (4 X 10KM)
0:00:00 (0)
1) Mohd Imran Anuar CAR39
2) Fazli Abu Bakar CAR9
3) Zulkipli Galeh CAR47
4) Abdul Talib Haron CAR48

LELAKI TERBUKA 21KM
1:47:27 - Suhaimi Ismail CAR34 (16)

1:54:47 - Nik Azlan Wan Talib CAR92 (31)
1:54:31 - Ghejanthran Kalaimani CAR8 (32)
1:55:52 - Kamarul Arieffin Rosli CAR84 (34)
1:56:23 - Asmadi Abdullah CAR75 (39)

2:00:48 - Azlan Othman CAR108 (53)
2:05:15 - Kamarul Faizal Tajaruddin CAR10 (70)
2:07:03 - Wan Azmi Wan Ngah CAR130 (78)
2:08:41 - Deti Affendi A Kadir CAR56 (95)

2:13:12 - Munzir Alawi CAR90 (0)
2:16:55 - Mohd Razis Abdul Rahim CAR89 (0)

2:21:24 - Abd Ghafar Ab Hamid CAR114 (197)
2:29:41 - Saifullizan Mohd Dahlan CAR155 (277)

2:31:11 - Shawaluddin Mohd Nor CAR81 (294)

2:41:41 - Ahmad Daud Abdul Manan CAR45 (391)
2:41:41 - Razif Yahya CAR121 (392)
2:48:18 - Hazman Hassan CAR78 (445)

3:01:45 - Adam Ashraff Yackob CAR64 (574)

LELAKI VETERAN 21KM
2:10:19 - Abd Malek Abd Kadir CAR73 (62)

WANITA TERBUKA 21KM
1:53:53 - Haslinda Dolah CAR23 - Tempat Ketiga..TAHNIAH..!!!

2:10:20 - Fazilah Abdul Manan CAR91 (17)
2:24:01 - Robiyatul Munawarah Md Arif CAR69 (41)
2:43:39 - Suhailywati Ramli CAR54 (99)
2:54:06 - Ida Maria Amiruddin (163)

3:13:53 - Siti Nur Aisyah Norden CAR96 (218)
3:23:40 - Irina Ramli CAR36 (246)

Tu dia..linda memang tak pernah menghampakan..memang linda berada dlm kelas dia yg tersendiri..TAHNIAH..!!

LELAKI TERBUKA 10KM
0:00:00 - Harry Shahrizan Romle CAR22
0:00:00 - Zulkifle Hassan CAR18

WANITA TERBUKA 10KM
57:40 - Nor Asyikin Abu Kasim CAR136
62:00 - Nor Aini Abu Kasim CAR135
80:00 - Rojizah Ismail CAR59
80:00 - Fatahah Qasim CAR137

Klik link di bawah untuk keputusan penuh :-

KEPUTUSAN PENUH - ENERGIZER NIGHT RACE 2010

LARIAN BATERI..!!itulah perkataan yg aku dgr dari kebanyakan runners yg join..tak sangka penyertaan untuk acara ni di luar jangkaan..maybe acara ni lain dari yg lain kot..Tahniah pada penganjur..walaupon byk rungutan yg aku dgr tp bg aku penganjuran acara ni jauh lebih baik dari SCKL Marathon tahun lepas..

Acara pertama yg dilepaskan iala full marathon pada jam 6 petang..jadual asal kul 5..maybe dorang terima terlalu byk komplen..so dorang anjakkan ke kul 6..iala kalo stat kul 5 memang panas yg amat beb..ni stat kul 6 pon terasa panas melampau..bahaya untuk kesihatan dan keselamatan..aku jangkakan hujan turun belah petang dan malam kat cyberjaya tuh..iala 2 3 ari sebelum memang asyik hujan manjang petang2..kalo hujan pon bagus gak..sejuk sket..

So tepat kul 6 flag off untuk acara 42km..stat kat jalan besar kat depan pintu masuk ke MMU Cyberjaya..bukan kat dalam Kelab Komuniti tuh..penamat nya ye kat dalam..panas memang tak hingat2 la beb..so nak wat camne harung jela..untuk acara berganti2 pon dilepaskan skalik..route memang di dalam kawasan Cyberjaya jer..tak masuk langsung border Putrajaya..haha sepanjang laluan tuh aku tgk..eemm tak sangka lak meriah jugak Cyberjaya nie..kire apa yg org ckp Cyberjaya ni cam "Ghost City" memang tidak benar sama skali la..

Aku tak tau nak citer laluan camner..iala kejap belok kiri..kejap belok kanan..jap lg belok kiri blk..jap lg belok kanan lak..pastu u-turn..jauh semacam..kat 21km mark baru u-turn..eemm besar gak Cyberjaya nie aku rasa memula..tup2 bila selidik punya selidik..rupa laluan tuh dok pusing2 kat situ jer..pandai tul dorang "mengaburi mata" kitaorang..haha

Water station pon memang byk..air pon berlambak2..ni first time kot aku lari dpt teguk air gatorade..kalo tak slalunya 100 plus manjang..tp memang bagusla..air memang byk..bagus2 tahniah buat penganjur gak..camni la bagus..barula sejuk sket ati kitaorang..walaupon kat luar panas menggelegak..huhu tp satu je yg aku heran..ckp larian ni akan diterangi oleh cahaya head lamp yg akan diberi pada runners untuk dipakai..tp boleh dibilang ngan jari la runners yg pakai benda alah tuh..nape leh jdk camtuh eekk..hehe

So walau apa pun..marathon ni memang marathon yg paling "azab" aku nak settle kan..nak wat camner..dah takde training langsung..krem tahap gaban aku kena kali ni..tak penanh aku krem camni sepanjang penglibatan aku dlm acara 42km nie..tp gatal nak join gak..ha padan ngan muka..nak sgt kan..huhu walaupon medalnye alahai cinonit nye..tp design cun la..baju finisher material ok..tp hampas..apa da..!!tak kena langsung..napa tak guna adidas je sebagai finisher shirt..kan adidas salah satu sponsor gak..tp tak kisahla..daripada dpt finisher shirt cam SCKLM tahun lepas..kire ok la dpt material baju yg camnie..

Abis lari lepak ngan geng2 CAR..biasala mesti nak bergosip dulu..dah tgh2 malam buta pon nak bergosip..haha dlm dekat kul 1 lepas amik gambor..leh sambung bergosip lg sambil makan la kat kedai mamak kat area cyberjaya tuh..first time aku makan kat area cyberjaya..eemm not bad..tp tgk macam byk warga asing daa kat cyberjaya ni..

Apa2 pon SEKALUNG TAHNIAH buat CAR24 Uncle Alam..coz jadi JUARA bagi kategori Lelaki Junior Veteran 42km..akhirnya tercapai gak cita2 uncle untuk bergelar Juara..walaupon takde hadiah wang tunai..tp tu bkn persoalannya..yg penting dpt genggam title sebagai SANG JUARA..!!!

Dan TAHNIAH juga buat CAR31 Bro Azlan Kuantan..coz berjaya menjadi NAIB JUARA bagi kategori Lelaki Terbuka 42km dengan catatan REKOD PERIBADI TERBAIK..!!bro memang power beb..dia pakai kasut crocs berharga 30 hengget jer bikin Personal Best kat Enegizer Night Race nie..kalo camni aku pon nak beli satu la kasut crocs tuh..so takyah membazir beli kasut power2 yg harga pon power2 gak..iala dah terbukti berkesan..pakai kasut chap ayam pon leh dpt jdk Naib Juara..siap buat Personal Best lg..TAHNIAH LAGI SEKALI BRO..!!teruskan kecemerlangan..!!!

Tak lupa juga SEKALUNG TAHNIAH gak buat CAR23 Linda..coz dpt Tempat KETIGA bagi kategori Wanita Terbuka 21km..yg penting dpt naik podium..memang jarang Linda menghampakan kita..kire Linda skang nie memang dah berada dlm kelas dia yg tersendiri..TAHNIAH SEKALI LAGI..!!jgn lupa tingkatkan latihan..jgn ponteng training udahla eekk..hehe

Pada geng2 CAR yg lain..TAHNIAH JUGA DIUCAPKAN..kerana berjaya mengharungi serta menghabiskan larian dengan selamat dan jayanya..walaupon dengan penuh kepayahan dan kesakitan..tetapi korang berjaya mengharunginya..apa yg penting kita enjoy dan puas dengan larian kita..dan pada yg tak berjaya menghabiskan larian..takpe2 maybe ari nie bukan rezeki korang untuk habiskan..jgn putus asa..cuba lg di acara yg akan datang..

Ok geng..sekian dan jumpa lg di acara yg akan datang..

4 comments:

heero yui said...

salam....korang punya team ke yang aku folow malam tu rupanya :P aku jadi marshall naik basikal jer malam tu ditugaskan utk follow women 21km...hebat hebat ler team korang tahniah...linda pon hebat gak tngah lari pon sempat sembang ngn aku lagi cayok cayok tapi sayang ler dia tak dapat keja yg minah salleh no 2 tu :P

CAR1 said...

salam..mekasih bro..!!tu la nak wat camner..dah takde rezeki linda kot..huhu memang susah nak cam geng CAR..coz baju rasmi (vest) CAR masih blum boleh dikeluarkan..kalo tak konpom memang ramai geng CAR yg pakai vest tuh..so konpom bleh cam..hehe

anyway mekasih bro..!!

hazelD said...
This comment has been removed by the author.
hazelD said...

Salam Tahniah Buat Semua
Double Tahniah pada yg naik stage tu..

CAR91 : 2:10:20.56 (17th)

Dila

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"