EMAIL CAR : chapayamrunners@yahoo.com.my

Monday, June 20, 2011

Rawang Hill Challenge 2011 - Laporan


Acara: Rawang Hill Challenge 2011
Tempat: SJKC San Yuk
Tarikh: 19 Jun 2011
Masa: 7pg
Jarak: 10km dan 5km

Tahniah sumer CAR yg sertai larian ni! Terima kasih to Kak Zila utk gamba yg cun melecun ni!

Catatan Masa Rakan2 CAR:
Men Open
00:46:58 Wan Azmi Wan Ngah (CAR130) – tempat ke 10!!TAHNIAH~!
01:00:00 Mohan Ganapathy (CAR131)
01:01:00 Rohaizad Bharin (CAR105)
01:03:56 Mohammad Redzuan Othman(CAR173)
01:07:00 Norizan Mat Kassim (CAR132)
01:10:00 Abdul Rahim Shafie (CAR133)
01:20:00 Abdul Talib Haron (CAR49)
01:23:00 Mohd Reza Faiz Mohamad Zulkifli (CAR227)

Women Open
01:05:59 Robiyatul Munawarah Md Arif (CAR69)
01:10:15 Siti Nur Aisyah Norden (CAR96)
01:10:33 Nor Aini Abu Kasim (CAR135)

Laporan disediakan Oleh : Ayam Kudut

Rawang Hill Challenge 2011 dianjurkan oleh Cari Runners & merupakan salah satu group runners yg ade kt Malaysia ni. Bertempat di S.J.K ( c ) San Yuk, yg betul2 ade kt tepi jln utama nk ke pekan Rawang tu, parking pn senang & kawalan lalu lintas pn cekap oleh abg2 RELA yg bertugas… Terima kasih ye abg2 Rela ... aauuwwww!!

Seawal jam 6.30 pagi dah ternampak kelibat pelari tegar berkumpul kt perkarangan sekolah tu ... masing2 muka ceria je… semangat betul nk tarah bukit tu ye! Hahaha xtau lg camne rupe bukit bukau tu… sye pn try2 la tnye org asli rawang, eh bukan org asli yg dlm utan tu ... ni penduduk tetap kt situ ler korg jgn fikir lain plk ye! Haaa menurut kata En.Kadok Toing Toing laluan tu kebanyakkannye berbukit, tang pegi tu azab la tp tang blk tu kurang sket pasal dah menurun bukit… ermm masih xdpt nk bayangkan lg mcm mana rupe bukit tu… adakah setinggi bukit Tunku? Atau seindah bukit Fraser?? Jawapannye, lari dulu baru tau! Hahaha ...

Hari semakin cerah, hampir ke pukul 7pagi ... tp kenapa org x ramai ye?? Banyak ni je ke yg join?? Ehh biar betul??!! Setelah di congak2 ada la dlm 200 ketul backhoe & jentolak tanah ... eh silap!! 200 org je ... hihi ... kesemua kategori di lepas serentak dlm pukul 7.02pagi… dengar bunyi wisel je bedesup dorg pegi.. masing2 da bukak turbo.. mmg nmpk x menyabor dorang nih, kang naik bukit tu bepinau mate pulak.. rilek2 sudah la kn?… hehehe biase la ni statement org yg x penah naik podium.. ngee

Lari punye lari punye lari, berlaku kejar mengejar di laluan landai.. ade jugak 500m sye tgk enjin dorang da tebako.. hahaha tu r spe suruh pecut dulu.. kite kan jentera berat so jgn ler gelojoh nk tarah bukit tu!! bye2 la ye… nun jauh disana nmpk kelibat selebriti CAR kite.. Cik Ruby dgn berbaju pink (aauuwww….) bersinar2 betul kt depan tu.. dlm ati kate senang nk ‘mark’ nih.. ngeh3… Dlm duk belari tepi2 umah org tu ramai gak la penduduk kt situ duk jengah2 muka tepi jln… pelik gamaknye tgk org belari tepi umah dorg.. kene kejor anjing ke ape budak2 ni?? Maklumlah ini event pertama dekat Rawang, dari info yg sye dapat last dorg anjurkan larian pada taun 1980an dulu… mak datok lama tu ...!!!

Masuk KM ke 2 da ade bukit yg xbrape nk bukit (mcm mana tu? Hahaa) alaa rendah je bukit tu ... blh lagi nk ‘sayur’ lori pasir ke, backhoe ke, kapal korek ke ... hihi.. habis je zon perumahan, kene belok ke zon perindustrian pulak… sye pn makin menghampiri Cik Ruby mse kt bukit yg ntah ke brape pn xtau ler.. bnyk betul bukit tu… kebanyakkan bukit ni berada di dlm kawasan zon kilang… kalu da kata zon kilang maknanye bnyk la pelakon2 bollywood kt tepi2 jln tu…. Hahaha… aauuwwww!! Secara x langsung dorg ni jd pom-pom utk event ni la.. hahaha mmg terbaik! Bau keti** pon baik jugak… adehh… bole pinsan!!

Peluh da memercik keluar ni… bukit x abis2 lagi… aiisshhh bila dpt potong org depan ni?? Muatan berat, enjin pn berat nih… sume makin slow nmpk… eh,eh yg bejalan pn da ade la..!! haaa mula la mental pn nk ikot bejalan skali.. isshh x boleh, x boleh… biase 10k lari nonstop xkan 3k da nk stop??! Uuiihhh kenot be, kenot be…. Lari lagi yah.. yah.. yah.. smp ler jmpe water station dekat satu T-junction… wahhh legaaa btl bila dpt air… Alhamdulillah…. Mase tu nmpk ade sorg mamat nih lari 5k da patah blk.. uiii cepatnye!!

Belok je kekanan azab lagi teruk pn bermula…. Bukit dia.. adoyai da xleh nk gambarkan bape darjah la… namun ku gagahkan jugak utk melangkah… smp je puncak bukit tu tergambarlah pemandangan Rawang di ruang mata ni… angin pn sepoi2 bahase.. rse mcm xmo turun pn ade gak! Hihi..

Mantap la sumer org ni! Tarah bukit steady jek ... fuhh ... ayam2 yg hebat!

Dlm leka tgk pemandangan ade 2 org wanita gagah pekasa ‘sayur’ sye… pergghh bukan takat sye je, dengan cik Ruby yg kt depan tu pn dia potong! Mak aii kuat betul… zon menurun bermula langkah pn makin laju… nmpk jirat cina belah kiri.. & cik Ruby makin jauh.. ermm ilang dah marking sye… dia makin laju ke sye yg makin slow?? Hahaha

Tekak da kering ni… kne naik bukit lagi!! Mencanak-canak pulak tu!! Adoi… bila nk abes bukit2 ni sume?? Mula la mental tu da goyang pasal tgk ramai sgt bejalan… ishh kenot, kenot… lari lagi.. yah.. yah.. yah.. turun bukit.. naik bukit… turun bukit… naiiikkkkkkkkkkkkk….. adehhh dlm 7k bukit yg satu tu panjang giler… celah2 kilang pulak tu.. penuh la hero2 bollywood tu duk besidai tepi pagar… adehh nk lari cmane lagi? Mmg kak limah da x larat nih!! Akhirnya leburlah rekod 10km ku… 7km je da stop bejalan… huhu… sob2… sedih… menunduk je jln.. malu nk angkat muka.. kecewa da mcm rupe peserta AF tersingkir hah… kalu ade beg samsonite tu mmg da kne tinggal tepi jln, xde sape nk tarik naik bukit… badan yg kudut ni pn x larat bawak… hihihi

Alamak ade kamera men la depan tu!! Ermm semangat lari pn membuak2 hah… xpe la xmenang podium pn janji menang gaye… hehehehe.. kak limah ni fotogedik betul.. ngeee

Tekak da kering water station xnmpk2 lg mana ni?? Rupenye jmpe water station yg kt T-junction tu blk.. smp 2 cawan bedal air!! Penangan bukit pnye pasal… tp lps waterstation tu route menurun je.. smp ujung junction tu belok kiri trus nmpk jln besar… aikk?? Da nk smp ke?? Eehhh ye r… da nmpk skolah & abg2 Rela yg rela menunggu kami tepi jln tu… hehehe… apelagi, enjin ferari pn mengaum ler tinggal lagi 200m nk abis!! Fuhhhh…. Best betul… rumusannye, rugi sapa x join! Hehehe.. ade cabutan be’tue’ bagai… cume waterstation tu kalu buat 2, (not at the same point) da cun melecun la… anyway congrats pade wakil CAR yg dpt podium… TAHNIAH…. Boleh gelar RAJA BUKIT la lps ni… hehehe…

Sekian saje laporan dari sye, Ayam Kudut ~ Semarak kesukanan, Berlari sepanjang zaman… Peace yooo!!

7 comments:

stuck said...

kudut tu hapa? hehehehe
btw, nice report!

ruby said...

akak suker lah hantu kak limah.. kipidap dgn report yg mantapp k.. :)

Ayam Kudut said...

kudut tu kurus tahap yg xde isi... kalu g pasar mlm, ayam kudut tu mcm rangka ayam.. hahaha

Ayam Kudut said...

elehh sye tau sbnrnye k.ruby suke bab hero2 bollywood tu kn? kn? dorg ade ngorat akk x?? hihihi

stuck said...

owhhh br akak tahu....mmg sesuai la nama tu dgn orgnya....hahaha

Anonymous said...

hahhaa..cik kudut2

Ayam Kudut said...

ade sape2 nk transfer lemak kt ayam kudut ni?? hahahaha derma lah lemak anda.. sye memerlukannye... ngee

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Maklumat Lanjut"